Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Avslöjar: Lämnat HIF - nu kan Granqvist och Jönsson återförenas i Ettan-klubben

ettan

Andreas Granqvist är ny tränare för Ängelholms FF.
Fotbollskanalen kan nu avslöja att han jobbar på att värva Rasmus Jönsson.
- Skulle han vara intresserad är det klart att jag inte skulle stänga dörren, säger Granqvist till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson.

Helsingborgs IF meddelade i förra veckan att 33-årige Rasmus Jönsson lämnar klubben när hans avtal går ut vid årsskiftet.

Jönsson gjorde 54 mål på 325 matcher under tre sejourer för HIF, och i ett pressmeddelande beskrev han avskedet från klubben som “oerhört känslosamt”. 

Nu kan karriären fortsätta i en annan klubb från nordvästra Skåne. Enligt Fotbollskanalens uppgifter är Ettan södra-klubben Ängelholms FF intresserad av Jönsson.

Ny tränare i Ängelholm är Andreas Granqvist, som spelat med Jönsson och även varit hans sportchef i HIF. ”Granen” bekräftar också att han ska prata med sin tidigare HIF-kamrat.  

Annons

- Jag känner Rasmus jätteväl och har följt honom under några år, det är inget som är aktuellt just nu. Han lämnade för bara några dagar sedan. Men det är mycket möjligt att jag tar ett samtal med honom och kollar lite vad han vill göra i fortsättningen, säger Andres Granqvist och fortsätter:  

- Det är ändå en väldigt skicklig fotbollsspelare som inte är alldeles för gammal. Men jag faktiskt inte vad Rasmus vill göra, om han ska fortsätta spela fotboll eller lägga av. 

Granqvist lägger till:  

- Skulle han vara intresserad av Ängelholm är det klart att jag inte skulle stänga dörren för det. Men just nu är det ingen dialog om det inför nästa säsong. 

Ängelholm klarade sig kvar i Ettan södra efter seger i kvalet mot Karlstad. Granqvist får sitt första tränaruppdrag i klubben när han ersätter Roar Hansen, som blir sportchef med ”ett helhetsansvar för föreningen”.  

Annons

- Jag och Roar håller på och diskuterar truppen. Vad vi kan stärka och vad det finns för behov i truppen - det är fullt arbete just nu. Vi har några veckor på oss att sätta en så stark trupp som möjligt inför nästa säsong, avslutar Granqvist.  

Publicerad 2023-12-05 kl 14:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto