Bowen hjälte - West Ham vann Conference League

Jarrod Bowen blev stor West Ham-hjälte.
I 90:e minuten fixade han klubbens första Europa-titel sedan 1965.
- Jag trodde att jag skulle börja gråta, säger forwarden till BT Sport.
"Grattis till en fantastisk klubb", skriver Gary Lineker.

Fiorentina och West Ham hade chans att vinna en Europa-titel när man på onsdagskvällen möttes i finalen av Conference League på Eden Arena i Prag, Tjeckien. Mycket talar för att stjärnmittfältaren Declan Rice då kan ha gjort sin sista match för "The Hammers".

24-åringen har nämligen kopplats ihop med Arsenal, Manchester United och Bayern München senaste tiden. Förhandlingarna med West Ham, som uppges kräva över en miljard kronor, lär ta fart efter att finalen nu är avgjord - och det mesta pekar på att Rice lämnar i sommar.

Precis innan halvtidsvilan fick engelsmannen, som fanns med från start, se Fiorentina rulla in matchens första boll i nät. Luka Jovic var dock offside och efter en kort VAR-granskning dömdes målet bort.

0-0 i halvtid, i stället kom finalens första mål i 62:a minuten - men då var det West Ham som slog till.

Fiorentina-kaptenen Cristiano Biraghi, som tidigare i matchen knockades blodig av en inkastad ölmugg, tog då bollen med handen i en duell med Jarrod Bowen varpå domaren dömde straff. Fram till elvameterspunkten klev Saïd Benrahma som säkert placerade in 1-0 till engelsmännen.

- Vilken straff! Han tar den och smäller upp den i krysset, sa Robbie Savage i BT Sport.

Ledningen blev dock inte särskilt långvarig. Bara fem minuter senare kvitterade nämligen Fiorentina genom Giacomo Bonaventura, som fick bollen i straffområdet och sänkte in 1-1 vid bortre stolpen.

- Briljant mål av Bonaventura. Han har varit överallt för Fiorentina i kväll och han var där han behövde vara när Fiorentina behövde ha honom där, sa Nick Wright i Sky Sports sändning.

Finalen skulle få en vinnare före fulltid. I 90:e minuten sprang sig Jarrod Bowen fri i djupled och placerade in 2-1 till West Ham, läckert assisterad av Lucas Paquetá. Londonklubben höll sedermera undan och säkrade sin första Europa-titel sedan 1965. Därmed är 58 år av väntan över för "The Hammers".

En som säkert jublar lite extra i kväll är West Ham-tränaren David Moyes. Enligt The Guardian riskerade 60-åringen nämligen sparken vid förlust mot Fiorentina - men nu sitter han med största sannolikhet säkert ett tag till efter att laget gått tungt i Premier League den nyss avslutade säsongen.

"Vilken kväll för West Ham. Grattis till en fantastisk klubb, kul för dem. Jag är också glad för David Moyes som har gjort ett superbra jobb", skriver Gary Lineker på Twitter.

Jacob Steinberg igen:

"Förvånansvärt. Oförtjänt. Men vem bryr sig?", skiver han.

Matchhjälten Jarrod Bowen till BT Sport:

- Jag har drömt om att göra det avgörande målet i sista minuten. Det är vad du alltid säger att du vill göra. Att få göra det framför våra fans. Jag trodde att jag skulle börja gråta, jag är så lycklig, säger han.

- Vi hade en dröm. Vi har inte gjort bästa säsong, inklusive mig själv, men att få ge fansen den här stunden. Jag svävar på moln. Det här är den största matchen i min karriär. Nu tänker jag på festen i kväll. Lyssna på den. Lyssna bara.

Fiorentina: Terracciano - Dodô, Milenkovic, Ranieri, Biraghi - Amrabat, Bonacentura, Mandragora - González, Jovic, Kouame.

West Ham: Areola - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Soucek, Rice - Bowen, Paquetá, Benrahma - Antonio.