Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Edvardsen felaktigt påhoppad: "Var hat - jävligt tråkigt"

Europa Conference League

GENT. Dagar inför viktiga ECL-matchen mot Gent utsattes Victor Edvardsen för hat.
En vilseledande bildplacering gjorde att vissa trodde att han var den brottsmisstänkte spelaren i Djurgården.
- Jävligt tråkigt, säger forwarden till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Uppladdningen inför torsdagens gruppfinal borta mot Gent i Europa Conference League var speciell för Djurgården, och kanske framför allt för Victor Edvardsen. Natten till i måndags greps en spelare i det blårandiga laget misstänkt för våldtäkt och av ett misstag hamnade Edvardsen "i centrum" när media började skriva om polisärendet.

Tidningen Aftonbladet var en av många medier som rapporterade om den brottsmisstänkte spelaren och till en början placerade man ett videoklipp innehållandes en intervju med just Victor Edvardsen i sin första artikel om saken. Det gjorde att en bild på forwardsstjärnan dök upp intill rubriken och den syntes även utåt när texten delades via sociala medier, trots att det inte är Edvardsen som är spelaren som då var anhållen och nu häktad.

ANNONS

Trots att Aftonbladet agerade snabbt och tog bort klippet hann Edvardsen bli påhoppad av människor på sociala medier. Det gjorde att 26-åringen kände sig nödgad att "låsa" sitt Twitter-konto och därmed begränsa vilka som kan skriva till honom på plattformen.

När Fotbollskanalen, efter 1-0-segern mot Gent, pratar med Edvardsen om händelsen är det tydligt att situationen blev olustig för honom.

- Vad ska jag säga? Mitt ansikte syntes intill den rubriken, vilket var jävligt tråkigt. Det hann komma en del hat. Folk trodde att det var jag, säger han.

- Jag vill inte prata om det, men det var av just den anledningen (som Edvardsen låste kontot).

Han utvecklar:

- Det är människor som är nättroll. Jag kan inte säga så mycket mer än att det finns människor till allt. Så kan jag säga.

Kort efter att nyheten om den brottsmisstänkte spelaren kom ut valde Edvardsen att publicera ett inlägg i sociala medier. För att ”bevisa” att det inte var han som satt frihetsberövad.

ANNONS

- Jag kände mig typ tvingad att lägga ut något på mina sociala kanaler för att det inte skulle blåsas upp ännu mer och att folk skulle tro att det var jag. Jag gjorde det för min egen skull.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Det är bara tråkigt, säger han och suckar.

Aftonbladet har bett Djurgården och Edvardsen om ursäkt för det inträffade.

Trots den tuffa uppladdningen lyckades Djurgården alltså besegra Gent på bortaplan och nu leder man gruppen med tre poäng inför de tre avslutande omgångarna.

- Jävligt starkt att vinna här. Vi mötte ett otroligt bra lag, som spelat både Champions League och Europa League, säger Edvardsen.

- Vi har alla förutsättningar (för att gå vidare). Det är det som är så kul, att vi har både allsvenskan och det här. Det är matcher hela tiden och vi sitter i ett drömläge i båda turneringarna.

ANNONS

- Sen låter jag skittråkig nu men det är en match i taget. 

Hur var matchen för dig?
- Jag fick stångas och springa mycket. Sen hade jag något skott i första halvlek som jag tror var ganska nära. Sen var jag delaktig i målet eftersom jag "screenade" "Mackans" (Marcus Danielson) gubbe så han kom fri (vid 1-0), säger Edvardsen och fortsätter:

- Jag bidrog med bra intensitet och presspel. En okej insats. Sen är det klart att jag önskade att vi kunde ha haft mer boll men sådana här matcher blir det svårt. De var skickliga.

Publicerad 2022-10-07 kl 10:17
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto