Europa Conference League-kval

Hammarby har uppförsbacke i ECL-kvalet.
Första matchen mot Twente slutade i 1-0-förlust.
- Jag är stolt över hur killarna krigade idag, säger Hammarby-tränaren Marti Cifuentes enligt fotbollsthlm.se.

Hammarby, som fick klara sig utan Edvin Kurtulus, inledde Europa Conference League-kvalet med att bege sig till Nederländerna. För motståndet i den andra kvalomgången stod Eredivisie-laget Twente. Mötet slutade i moll för bortalaget i Enschede.

Twente tog tag i taktpinnen från start och slog läger runt Hammarbys straffområde och skapade någon halvchans.

Efter 22 minuter bjöd Oliver Dovin på ett jätteläge i eget straffområde efter en misslyckad passning, men Twente tog inte vara på den möjligheten.

Hemmalaget fortsatte att trycka på och det var nära ett par gånger om att man kom till hundraprocentiga målchanser, men den sista lilla skärpan saknades hos de rödklädda.

I den 40:e minuten var det nära att Twente tog ledningen då ett avslut tog i ribban.

Ställningen var 0-0 i paus.

Efter halvtid stack Hammarby upp och hotade Twente vid ett par tillfällen, men utan att skapa de där riktigt heta målchanserna.

I den 52:a minuten tog hemmalaget ledningen. Sem Steijn satte dit 1-0 i nättaket efter en andraboll på en hörna.

Med tio minuter kvar utspelade sig lite gruff efter att Michael Vlap gått sent in i en duell med Fredrik Hammar. Simon Strand var där och markerade, därefter hetsade lagen mot varandra. Stämningen lugnade ned sig kort därpå.

Hammarbys Marcus Rafferty hade ett tungt volleyavslut från distans i slutskedet av matchen, men skottet smet utanför målramen.

Matchen slutade 1-0 till Twente och Hammarby har därmed uppförsbacke inför returen, som spelas på torsdag om en vecka.

- Jag är stolt över hur killarna krigade idag. Men det är lite tråkigt att vi ännu en gång släpper in ett mål på en fast situation, det är det sista sättet man vill släppa in mål på. Men vi är starka hemma, så vi kommer försöka vända på detta. Vi vet att Twente är ett bra lag, men vi ska göra vårt bästa med den otroliga atmosfär vi har på hemmaplan, säger Hammarby-tränaren Marti Cifuentes enligt fotbollsthlm.se.

Vinnaren av dubbelmötet ställs antingen mot lettiska Riga FC och Kecskeméti TE från Ungern. Kecskeméti vann första matchen med 2-1.

Twente: Unnerstall - Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal - Kjølø, Sadilek - Rots, Steijn, Vlap - Ugalde.

Hammarby: Dovin - Karlsson, Adjei, Pinas, Strand - Sadiku, Fenger, Hammar - Besara, Erabi, Djukanovic.

Publicerad 2023-07-27 kl 21:54