Fiorentina har stormat fram i Conference League och i semifinalen väntade Basel.
Men då åkte "La Viola" på en riktig käftsmäll.
Detta när gästande Basel kunde avgöra i matchens 92:a minut.

Fiorentina har avverkat Braga, Sivasspor och Lech Poznan i slutspelet av Conference League och i semifinalen väntade schweiziska FC Basel.

Det första mötet spelades på anrika Artemio Franchi, där hemmalaget möttes av en mäktig kuliss inför matchstart.

Det var därför inte någon chock att ”La Viola” tog tag i taktpinnen omgående. Fiorentina-spelarna var hetast i duellerna och skapade de flesta och bästa chanserna under den första halvleken och det gav också utdelning.

I mitten av första halvlek nådde lagets brasilianske anfallare, Artur Cabral, högst på en höjdboll. Nicken från nära håll satt nere i Basel-målvakten, Marwin Hitz, högra stolprot och 1-0 till Fiorentina var ett faktum.

Efter Cabrals mål fortsatte hemmalaget att trumma på, men de heta chanserna uteblev under den första halvlekens avslutning.

I den andra halvleken jämnade spelet ut sig en aning och det var därför inte helt ologiskt när Basels Andy Diouf, efter en fin soloprestation, kunde utjämna för gästerna med knappt 20 minuter kvar av ordinarie tid.

Efter kvitteringsmålet tryckte Fiorentina på för att få med sig en ledning inför nästa veckas returmöte i Schweiz. Men utdelningen uteblev och i stället kunde gästerna sticka upp och chocka hemmalaget.

I matchens 92:a minut hittade inhopparen Darian Males fram till skyttekungen Zeki Amdouni, som kunde pricka in ett sent segermål för schweizarna och vilda glädjescener utbröt i bortalaget.

Segern innebär att Basel har en jättechans att säkra en finalbiljett i nästa veckas returmöte. En match som spelas på torsdag i Basel.