POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
1v

AIK bekräftar - utreder rasism från Celtic-returen

Foto: Bildbyrån.

Celtic utreder rasism från läktarplats på Friends Arena. 
Nu bekräftar även AIK att man utreder ämnet från play off-returen. 
- Vi har gjort en intern utredning för att gå till botten med vad som hänt, säger klubbchefen Jens T Andersson till SVT

AIK föll i torsdags i förra veckan mot Celtic i play off-returen och åkte ur Europa League. En talesperson för Celtic bekräftade senare att klubben utreder rasism från läktarplats under mötet på Friends Arena. Detta efter att Celtic-backen Boli Bolingoli vid firande av ett mål, enligt brittiska tidningen Evening Times, blev utsatt för rasism.

Enligt den brittiska tidningen hördes en rasistisk kommentar i ett klipp som först blev publicerat på Celtics officiella tv-konto på Twitter, "Celtic TV", men sedan togs bort och blev ersatt med ett inlägg av Celtic TV med en ursäkt för att klippet blev publicerat.

AIK:s evenemangs- och säkerhetschef Henrik Koch ville i söndags inte uttala sig om ämnet till Fotbollskanalen, men nu meddelar AIK:s klubbchef Jens T Andersson att Stockholmsklubben har gjort en intern utredning kring ämnet. 

- Vi har gjort en intern utredning för att gå till botten med vad som hänt eller inte hänt på läktaren i samband med Celtic-matchen. Vi har kommit fram till att vi har fått så pass mycket att vi fortsätter utredningen. Vi har personer som vi vill träffa och höra, men tyvärr är de som vi framför allt vill träffa på resa just nu, säger Andersson till SVT. 

Andersson berättar vidare för SVT att AIK försöker ta reda på vad som hänt och när föreningen, med säkerhet, vet vad som hänt kommer klubben agera därefter. Andersson är även tydlig med att AIK tar avstånd från all form av rasism. 

Uefa meddelade tidigare i veckan att en utredning har inletts med anledning av matchen på Friends Arena, men att rasism inte är en av punkterna som utreds. AIK utreds för att trappor var blockerade, medan Celtic utreds för att föremål kastades och för att fyrverkeripjäser avfirades i samband med matchen på arenan. Uefas disciplinkommitté kommer, den 19 september, att behandla ärendet. 

Publicerad 2019-09-05 kl 16:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå