POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
2v

Uefa öppnar utredning - AIK kan straffas igen

Foto: Bildbyrån.

AIK har bötfällts med lite mer än en miljon kronor i årets Europa-spel. 
Nu öppnar Uefa en ny utredning - och AIK kan straffas igen.

AIK åkte i torsdags i förra veckan ur Europa League efter förlust mot Celtic med 4-1 på Friends Arena och totalt 6-1 över två möten i play off-rundan. AIK drog totalt in drygt 13 miljoner kronor på årets Europa-spel, men har också tvingats till böter för deltagandet. 

AIK bötfälldes först med totalt 991 800 kronor av Uefa efter dubbelmötet med Maribor i Champions League-kvalet. För arrangemanget på Friends Arena, där bland annat ett stort antal supportrar rusade mot bortaklacken, blev bötesbeloppet 82 000 euro, nära 880 000 svenska kronor. Detta för rusningen, men även för inkastade föremål och användande av pyroteknik. Därtill bötfälldes klubben med 10 500 euro, nära 113 000 kronor, för inkastade föremål och pyroteknik i bortamötet, samt 10 000 euro, drygt 105 000 kronor för "illicit chants" i bortamötet med Ararat-Armenia i andra CL-kvalomgången. 

Nu meddelar Uefa att en ny utredning har öppnats angående AIK:s hemmamöte med Celtic i torsdags på Friends Arena. AIK utreds för att trappor var blockerade, medan Celtic utreds för att föremål kastades och för att fyrverkeripjäser avfirades i samband med matchen på arenan. Uefas disciplinkommitté kommer, den 19 september, att behandla ärendet. 

Mer än så utreder Uefa inte i dagsläget gällande matchen på Friends Arena. 

Den brittiska tidningen Evening Times skrev nämligen i lördags att en talesperson för Celtic bekräftat för tidningen att klubben har inlett en utredning om rasism från en läktare under matchen. Detta med anledning av att Celtic-backen Boli Bolingoli vid firande av ett mål, enligt Evening Times, blev utsatt för rasism. 

Enligt Evening Times hördes den rasistiska kommentaren i ett klipp som först blev publicerat på Celtics officiella tv-konto på Twitter, "Celtic TV", men sedan togs bort. Celtic TV uppdaterade i stället senare kontot med en ursäkt till att klippet lades upp och motiverade att klippet togs bort med att det var på grund av dåligt språkbruk. Det är dock alltså något som Uefa inte väljer att utreda nu. 

Publicerad 2019-09-02 kl 16:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå