Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

AIK kan tvingas bort från Stockholm vid Europa League-avancemang

Foto: TT

AIK snuvas återigen på Friends Arena och tvingas spela på Tele2 Arena om man skulle ställas mot Panathinaikos.
Ännu tyngre - skulle laget nå gruppspelet kommer inte någon av matcherna kunna spelas i Stockholm, skriver Sportbladet.
"Jag orkar inte. Avgå någon", twittrar försvararen Per Karlsson.

Om AIK tar sig förbi Europa FC i andra kvalrundan till Europa League väntar stormöte med Panathinaikos. Men hemmamatchen kommer inte att spelas på Friends. Enligt Sportbladet tvingas AIK spela på Tele2 Arena, då andra evenemang på nationalarenan är inplanerade.

AIK:s vd Mikael Ahlerup är tacksam för att laget får spela på Tele2 Arena men menar att det skadar klubben sportsligt.

- Jag har respekt för att Friends Arena måste få in så många evenemang de kan på arenan - jag hade agerat likadant om jag drev driftbolaget - men då hamnar också AIK i en mycket bekymmersam sits. Grejen är att Coldplay, Beyonce och andra artister planerar datumen för sina världsturnéer 18 månader innan de går av stapeln. Arenan blir uppbokad innan vi vet om vi ens kvalificerat oss för Europaspel, säger han till tidningen.

Men problemen tar inte slut där. Skulle laget gå hela vägen till Europa League har de enligt Sportbladet ingen möjlighet att spela gruppspelsmatcherna på vare sig Friends eller Tele2 Arena, utan får med största sannolikhet flytta arrangemangen till en Uefa-godkänd arena utanför Stockholm. 

Det finns sex officiella gruppspelsdatum, men klubbarna får inte förrän senare veta om de börjar borta eller hemma. De valda hemmarenorna måste vara tillgängliga samtliga datum, eftersom AIK inte får alternera mellan arenor i gruppspelet. 

- Vi tittar på alternativ och vill inte kommentera det ännu. Jag vill poängtera att det inte är någon kritik mot Friends eller Tele2, men om vi - det gäller Djurgården och Hammarby också - inte kan använda någon av våra nybyggda arenor i Stockholm för Europaspel är det en förlust för svensk fotboll, säger Mikael Ahlerup.

AIK-försvararen Per Karlsson reagerade med besvikelse på beskedet. Så här twittrade han på fredagskvällen:

Publicerad 2016-07-15 kl 19:53
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER