AIK utslaget ur Europa League - föll igen mot Nordsjälland

AIK är ute ur Europa League - och får ta sikte mot SM-guld.
Stockholmslaget föll åter med 1-0 mot Nordsjälland.
- Vi gick lite i deras fälla, säger AIK-mittfältaren Kristoffer Olsson i Viasats sändning.

AIK klev in till kvällens drabbning mot Nordsjälland i kvalet till Europa League med ett baklängesmål efter 1-0-förlust i förra veckan i Danmark. Det var däremot inget omöjligt läge på förhand, men blev än dock i slutändan övermäktigt på Tele2 Arena.

AIK inledde matchen med högt tempo och gick tidigt framåt för ett ledningsmål. Anfallaren Henok Goitom fick i mitten av första halvlek yta vid straffområdeslinjen, men brände jätteläget och sköt tätt utanför mål.

Därefter tog Nordsjälland över mer och mer i första halvlek. Mikkel Damsgaard satte i den 28:e minuten fram en väl slagen passning i sidled till Andreas Olsen, som var kylig framför mål och gav Nordsjälland ledningen i matchen till 1-0. Det var inte danskarnas sista chans i första halvlek.

Några minuter senare höll sig Olsen åter framme framför mål, men prickade den här gången överkanten av ribban. Det innebar dansk ledning i halvtid.

I andra halvlek gjorde AIK flera försök att gå framåt för en kvittering, men lyckades inte skapa riktigt heta målchanser, även om det ofta var tumult framför danskarnas mål. AIK föll åter mer 1-0 och blev därmed utslaget ur Europa League.

- Vi kom inte upp i nivå. Det var inte tillräckligt bra helt enkelt. Det var mycket som saknades i spelet. De fick göra exakt som de ville i första halvlek. Vi höll i bollen i backlinjen och de fick kontra, så vi gick lite i deras fälla, säger AIK-mittfältaren Kristoffer Olsson i Viasats sändning.

Nu får Stockholmslaget i stället sikta på att bevaka ledningen i allsvenskan.

AIK: Linnér - Milosevic, Karlsson, Dimitriadis - Sundgren, Elyounoussi, Olsson, Larsson, Rashidi - Stefanelli, Goitom.

Nordsjälland: Larsen - Bartolec, Nelsson, Skovgaard, Jenssen - Rygaard, Christensen, Andersen - Olsen, Damsgaard, Pedersen.