Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dahlin besviken på MFF:s prestation mot Sarpsborg: "För det första kan man börja titta på inställningsbiten"

Allsvenskan

SARPSBORG. En svårspelad plan mot ett svårspelat lag, och Malmö FF själva kom heller inte upp i den nivån som de är vana vid. 
- Det är många långa bollar och fasta situationer som vi inte hanterar så bra, sa Johan Dahlin efter 1-1 mot Sarpsborg.

3:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i Sporten i spelaren ovan (02.40 in i klippet).

Johan Dahlin har haft en stark höst när det kommer till Champions League och Europa League. Under hans första tio matcher höll han nollan sex gånger, inkluderat starka matcher mot bland annat Midtjylland borta och Besiktas hemma. Det höll också på att bli nolla nummer sju i match nummer elva. 

Det blev dock ett sent insläppt mål mot Sarpsborg (1-1).

- Det är många långa bollar och fasta situationer som vi inte hanterar så bra. Eller vi hanterar de fasta bra, men det blir för många långa bollar och för mycket fasta situationer. Det är det som är problemet, sa han efter matchen. 

Vad kan man göra åt det?

ANNONS
- För det första kan man börja titta på inställningsbiten. Vi behöver vinna fler dueller och fler andrabollar, och sedan kan vi börja prata om vad vi kan göra när vi har bollen.

Inställningen stämde inte i dag?
- Man kan nog inte säga att inställningen inte var där, men vi vann inte tillräckligt med andrabollar och vann inte tillräckligt med förstabollar. Då har vi inte bollen och det gör att vi inte kan spela det spelet vi vill. Och det är heller inget dåligt lag vi möter, de var bättre med bollen än vad vi var i dag.

Dahlin jämförde Sarpsborgs spelsätt med Midtjyllands, men med skillnaden att Sarpsborg kunde hantera luftduellerna bättre. Det blev ju dock till slut ändå en poäng till MFF, som nu har fyra poäng efter tre matcher i gruppen. 

- Även om vi inte förtjänar det så är det alltid surt att släppa in. 

ANNONS

- Man är fruktansvärt besviken, men med några minuters distans till matchen kan det inte var jätteförtjänt att få mer än en poäng. 

Det sent insläppta målet var hans sjunde insläppta på elva matcher i CL och EL, men trots att Sarpsborg hade kontroll på matchen så skapade de inte särskilt många stora målchanser. 

- Jag hade inte så mycket att göra förutom massa inlägg. 

- Det var fruktansvärt svårspelat. Det gick snabbt, bollen var som en badrumstvål så jag vågade inte hålla den.

Publicerad 2018-10-26 kl 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto