Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Halvsvenske supertalangen Berge en av de bästa i Genk mot MFF: "Var i Sverige ofta som ung"

Europa League

GENK. En mamma från Luleå och familj som har bott i bland annat just Malmö. Genk hade en halvsvensk på plan mot Malmö FF (2-0) i Europa League.
- Som fotbollsspelare hinner man inte besöka Sverige så ofta, men jag facetime:ar ofta med min mormor i Luleå, sa Sander Berge efter matchen.

Foto: Bildbyrån

Det är ingen vågad gissning att det mellan Genk och Malmö FF (2-0) som vanligt fanns en stor mängd scouter på plats för att kolla på 20-åriga Sander Berge. Enligt Voetbalkrant var klubbar som Arsenal, Tottenham, Fiorentina, och framför allt Sevilla ute efter mittfältaren i sommar, och kunde tänka sig att betala åtminstone 150 miljoner kronor. Spelaren valde dock att ta det lugnt och stanna ett år till.

Den storväxta, men kvicka och spelskickliga, innermittfältaren var som vanligt en av de bästa i Genk, och efter matchen berättade han för Fotbollskanalen att det var en speciell match då han är nämligen halvsvensk. Hans mamma är från Luleå, och har även haft familj boende i Vänersborg och just Malmö. 

ANNONS

- Jag växte upp i Norge, min brorsa i Stockholm, men när jag var yngre var vi i Sverige rätt ofta. Som fotbollsspelare hinner man inte besöka Sverige så ofta, men jag facetime:ar ofta med min mormor i Luleå. 

Har du någon gång fått en förfrågan från svenska fotbollsförbundet om att representera Sverige?
- Nej, eftersom jag har bott hela mitt liv i Norge har jag bara spelat för dem, och har inte fått någon förfrågan.

Du hade kanske inte tänkt spela för Sverige oavsett? 
- Det har jag inte tänkt på, men sedan jag var P15 så spelade jag för Norge, så det var naturligt att fortsätta spela där. 

Berge har redan spelat tävlingslandskamper för Norges A-landslag, och är därför låst för landet. Han är annars väldigt nöjd med sin flytt till Belgien, som han gjorde i januari 2017. 

- Belgiska ligan är bättre än många tror.

ANNONS

- Det är som basket här, det går väldigt mycket fram och tillbaka. Fysiska spelare, mycket kvalitet, tempo. Det är lite synd i Belgien att toppen och botten är separerat, men titta på oss. Vi spelade mot Anderlecht i helgen. Att spela sådana matcher gör det enklare att spela sådana här matcher i Europa League. 

En av de andra som kandiderade till utmärkelsen som bäst i Genk mot MFF var Joakim Maehle, även han en ung skandinav (21 år och från Danmark). Bland annat gjorde han en fin assist till 1-0-målet. 

- Vi hjälpte verkligen varandra i dag, sa Maehle. 

Många svenskar har flyttat till Belgien och snabbt återvänt efter en misslyckad tid, men ni unga skandinaver verkar lyckas här? 
- Det är samma snack i Danmark. Många pratar om att om man flyttar för ung så kommer man tillbaka till danska ligan ett år senare. 

ANNONS

- Men jag tycker att både Holland och belgiska ligan är väldigt bra steg för unga spelare. 

Publicerad 2018-09-21 kl 07:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto