Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hareide velar mellan målvakterna - Buya Turay tillbaka efter petningen: "Då kommer jag inte uttala mig igen"

Europa League

LEUVEN. Åge Hareide väntar med ett beslut rörande målvaktspositionen mot Union Saint-Gilloise.
Klart är att Mohamed Buya Turay är tillbaka, efter den uppmärksammade petningen senast.
- Om någon frågar varför någon inte spelar igen så kommer jag inte uttala mig, säger Hareide efter hans egen förklaring till frånvaron. 

Foto: Bildbyrån.

Sommarförvärvet Buya Turay hade bara gjort ett mål på nio matcher och ställdes överraskande nog över i Malmö FF:s senaste match mot IFK Norrköping. Interimtränaren Åge Hareide motiverade efteråt petningen med att anfallaren “skulle visa framfötterna mer”. 

Det fick i sin tur Buya Turay att förvånas över att Hareide gav orsaken till media och inte till honom själv. Norrmannen säger att han inte hann prata med 28-åringen, som är tillbaka i MFF:s Europa League-trupp mot Union Saint-Gilloise på torsdag. 

Hareide förstår Buya Turays besvikelse över uttalandet i söndags - och slår fast att något liknande inte ska hända igen.  

ANNONS

- Det får han (Buya Turay) gärna tycka men jag kommer inte uttala mig på presskonferensen igen, om jag inte är nöjd med något, säger MFF-tränaren. 

Han fortsätter: 

- Om någon frågar varför någon inte spelar igen så kommer jag inte uttala mig. Jag kan också använda det som ett bevis för få en respons från spelare, och det gör jag ofta. I exemplet med Zeidan (Moustafa) så fick jag en klar respons från honom. Det är viktigt och det är också viktigt att spelarna förstår det. Det kan ni gärna skriva. I ett hektiskt spelschema sitter jag och stirrar i en datorskärm hela tiden och studerar motståndare. När vi tränar förväntar jag mig att spelare svarar på planen. 

Hareide har inte bestämt sig gällande målvaktsvalet till morgondagens match. Isamel Diawara har stått under de senaste veckorna efter att Johan Dahlin drabbades av en lättare hjärnskakning. Den har 36-åringen återhämtat sig från och Dahlin satt på bänken i förra veckans matcher.  

ANNONS

- Målvaktspositionen är ganska intressant för Ismael har gjort det bra tycker jag. Johan har mer erfarenhet från Europaspel och är kanske mer verbal än Ismael. Ismael är nog starkare mellan stolparna med sin räckvidd. Johan är placeringssäker, lite bättre med fötterna och verbal - vilket också betyder väldigt, väldigt mycket i ett lag. Vi får se på träningen i dag och så får jag sova på saken. Men spelet med fötterna är vi väldigt beroende av att det fungerar bra i morgon, säger Hareide.  

Är Dahlin redo att spela 90 minuter?  
- Det med att han suttit på bänken har mer varit att vi varit rädda för att överanstränga honom. Efter att man får en hjärnskakning är det lätt att få ett bakslag och det kan visa sig senare med.  

- Han är redo. Han tycker det själv och vi måste lyssna på honom. Det tror jag att han menade i helgen som gick också och vi pratade med läkare för att se att det var okej. 

ANNONS

Anders Christiansen skadade framsida lår i matchen mot IFK Norrköping och har inte rest med till Belgien. Hareide bekräftar att lagkaptenen missar matchen mot Helsingborgs IF på söndag men att han kan vara tillbaka efter landslagsuppehållet.  

- Han får vi nog tillbaka igen till Hammarby-matchen tror jag, säger Åge Hareide.  

Sedan tidigare står det klart att Erdal Rakip, Niklas Moisander, Adi Nalic och Mahamé Siby missar matchen mot Union Saint-Gilloise.  

Publicerad 2022-09-14 kl 20:25
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto