IFK Norrköping vidare till tredje kvalomgången - möter israeliskt lag

1-0 mot lettiska Liepaja.
IFK Norrköping är vidare i Europa League-kvalet och får möta israeliska Hapoel Be'er Sheva.

IFK Norrköping vann med 2-0 på Östgötaporten i den första matchen av två mot lettiska Liepaja i Europa League-kvalet. Ett bra utgångsläge, som östgötarna såg till att ta vara på även i returmötet.

I den första halvleken var det Liepaja som ägde mycket boll och IFK Norrköping fick mestadels inrikta sig på försvar. Trots det lettiska lagets övertag var ställningen 0-0 i halvtid.

Den andra halvleken påminde mycket om matchens första akt. Det var hemmalaget som hade kommandot, men så många målchanser var det inte tal om. IFK Norrköping försvarade sig väl och det gjorde man ända till slutsignal. I matchens absoluta slutskede satte Sead Haksabanovic spiken i kistan. Den offensive pjäsen gjorde 1-0 och därmed 3-0 i dubbelmötet. Det blev också slutresultatet.

I den tredje kvalomgången får IFK Norrköping möta Hapoel Be'er Sheva från Israel. Hapoel Be'er Sheva slog ut FC Kairat och slutade trea i den inhemska ligan i fjol.

Liepaja: Ralkevics - Jurkoviskis, Keita, Ivanovs, Zulevs - Strumia, Tobers, Kigurs - Fortes, Friday, Dodo.

IFK Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Larsen, Lauritsen - Krogh Gerson, Fransson, Thern, Thorarinsson, Skrabb - Nyman, Holmberg.