Klopp hyllades i Dortmund - men fick bara kryss

Bundesliga

Jürgen Klopp fick bara med sig 1-1, trots Liverpoolledning, när han var tillbaka "hemma" i Dortmund i Europa Leagues kvartsfinal.

Liverpools manager Jürgen Klopp hyllades med ett tifo av Dortmund fans vid sitt första besök på Westfalenstadion efter flytten från Bundesliga till Premier League. Frågan är om de tyska supportrarna var lika nöjda efter den första kvartsfinalen i Europa League. Liverpool gjorde en traktiskt väl genomförd match och fick med sig 1-1 från bortamötet.

Liverpools 20-årige belgiske anfallare Divock Ogiri satte ledningsmålet i 36:e minuten, hans första i turneringen. Dortmund repade sig, kvitterade genom en hård nick av mittbacken Mats Hummels i början av andra halvlek och hemmalaget hade sedan ett spelmässigt övertag.

Men det stannade vid 1-1 och fördel Liverpool inför returen.

De två senaste årens mästarlag i Europa League, Sevilla, tog en tung seger via 2-1 borta mot Athletic Bilbao i det helspanska mötet. Efter en mållös första halvlek gjorde Aritz Aduriz 1-0 för formsvaga Bilbao, men Sevilla både kvitterade (Timothée Kolodziejczak i 56:e) och gjorde 2-1 (Vicente Iborra i 83:e).

Det tredje kvarvarande spanska laget i Europa League, Villarreal, hemmabesegrade Sparta Prag med 2-1. Cédric Bakambus tidiga ledningsmål kvitterades på tilläggstid i första halvlek av Jakub Brabec, men sista ordet blev Villarreals när Bakambu gjorde sitt andra mål i 63:e minuten.

Sjachtar Donetsk vann borta över portugisiska Braga, som åstadkom en sen 1-2-reducering som ger en aning hopp inför returen.