MFF-seger i Danmark - klart för Europa League-gruppspel

Malmö FF var pressat mot Midtjylland.
Men mål från Marcus Antonsson och Markus Rosenberg sköt laget till gruppspel i Europa League.
Det här är troligen den största vinsten i min karriär, säger tränaren Uwe Rösler.

För andra året i rad har Sverige ett lag i gruppspel i Europa League. Efter tappad 2-0-ledning hemma mot Midtjylland, till 2-2, var Malmö FF pressat i Danmark, men löste ändå en 2-0-seger och avancemang.

Men det var hemmalaget som inledde bäst och skapade mest. I den 28:e minuten var det nära att Midtjylland tog ledningen när Gustav Wikheim hittade fram till Frank Onyeka. Johan Dahlin kom dock ut fint och kunde avstyra avslutet.

I den 32:a var det ändå MFF som tog ledningen. Markus Rosenberg slog ut bollen till Andreas Vindheim i kanten av straffområdet. Backen kastade sig fram och fick in den till Marcus Antonsson som kunde peta in 1-0 från nära håll.

Knappt 20 minuter in i andra fick Midtjylland ett superläge att kvittera, men stolpen - och Johan Dalins snabba agerande - räddade MFF den gången.

Tio minuter från slutet fick Malmö ett mål som gjorde att man kunde andas ut något. Markus Rosenberg curlade vackert in 2-0. Målet säkrade avancemang till gruppspelet i Europa League.

- Det är ingen normalitet att Malmö FF är i ett gruppspel. Vi hade åtta matcher (i kvalet) och nu en ”final”, och vi vann den. Spelarna kunde inte ge mig en bättre present än att vinna den finalen, säger tränaren Uwe Rösler.

Hur rankar du den här matchen i din egen karriär?
- Jag har varit i många finaler, och jag kallar även väldigt avgörande matcher för finaler. Två cupfinaler, spelat i semifinaler, jag har varit spelare i final...

- I dag gav spelarna mig en seger. Det här är troligen den största vinsten, och det mot ett väldigt bra lag. Jag vill ge beröm till Midtjylland, för över två matcher var det mentalt väldigt svåra matcher. Vi kommer vara ett bättre lag för att vi har gått igenom detta.

Efter Champions League-gruppspel 2014/2015 och 2015/2016 är Malmö FF tillbaka i Europa.

Lagens startelvor:

Midtjylland: J. Hansen - K. Hansen, Sanneh, Scholz - Dal Hende, Poulsen, Sparv, Andersson - Wikheim, Okosun, Onyeka.

Malmö FF: Dahlin - Nielsen, Bengtsson, Safari - Vindheim, Lewicki, Bachirou, Christiansen, Rieks - Rosenberg, Antonsson.