Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

Norling: "Det ser ut som att det alltid är blåsigt där"

Foto: TT

AIK möter Europa FC på bortaplan i Europa League-kvalet under torsdagen. En annorlunda match väntar i Gibraltar, menar tränaren Rikard Norling.
- Det ser ut som att det alltid är blåsigt där, säger han.

I förra veckan vann AIK med 1-0 hemma mot Europa FC från Gibraltar i Europa League-kvalets andra omgång. Under torsdagen väntar returen på bortaplan för det svartgula laget och efter matchen mot Europa senast var AIK:s tränare Rikard Norling tydlig med att man står inför en tuff utmaning.

- Jag visste före matchen att Europa är ett bra lag och att vi behövde göra vårt bästa även hemma. Det finns många spelare i deras lag med fin erfarenhet och en bra teknik, sa Norling. 

- Det kommer bli en annorlunda match där nere jämfört med hemma. Det är konstgräs, och du vet de här flygbilderna som man får se - på dem ser det ut som att det alltid är blåsigt. Jag vet inte om det är så, men det kommer bli annorlunda. 

AIK-spelaren Denni Avdic ser fram emot bortamatchen.

- Det ska bli kul att åka dit. Men vi vet att det kommer bli en tuff match. Jag blev lite förvånad senast att flera av deras spelare höll så bra nivå individuellt. Men vi ska vinna den matchen, helt enkelt, säger Avdic.

Går AIK vidare väntar grekiska Panathinaikos i den tredje kvalomgången.

- Det är ett stort lag, eller var ett stort lag i alla fall. Det är alltid kul att möta sådana lag. Så det är bara att förbereda sig och försöka piska Europa FC först, så man får spela en sådan rolig match, säger Denni Avdic.

Uttagna AIK-truppen

  2 Haukur Hauksson
  4 Nils-Eric Johansson
  8 Johan Blomberg
10 Denni Avdić
11 Eero Markkanen
15 Sauli Väisänen
17 Ebenezer Ofori
19 Ahmed Yasin
21 Daniel Sundgren
24 Stefan Ishizaki
25 William Jan
26 Jos Hooiveld
29 Anton Salétros
31 Christos Gravius
32 Patrick Kpozo
34 Oscar Linnér (mv)
35 Patrik Carlgren (mv)
39 Amin Affane

Ej med i matchtruppen: 3 Per Karlsson (vad), 9 Marko Nikolić, 13 Kyriakos Stamatopoulos, 20 Dickson Etuhu, 23 Rickson Mansiamina, 28 Niclas Eliasson, 36 Alexander Isak (sjuk).

Publicerad 2016-07-21 kl 07:00
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER