Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Polisens svar på MFF:s kritik: "Patetiskt - bör titta på huliganerna"

Europa League

Malmö FF kritiserade sina egna supportrar, men även dansk polis.
Nu svarar myndigheten.
- Patetiskt, säger Peter Dahl, chefspolisinspektör vid Köpenhamnspolisen, till danska BT.

Foto: Bildbyrån.

Det blev oroligt inför mötet mellan Malmö FF och FC Köpenhamn. Bland annat har rapporterats att det använts tårgas av polisen, till följd av stökigheter, mot MFF-supportrar under marschen till arenan.

Under själva matchen hade sedan ett antal MFF-supportrar lyckats köpa biljetter och fått komma in på sektioner avsedda för hemmalagets supportrar. Det var ett faktum FCK var självkritiskt till efter matchen.

”Det råder ingen tvekan om att många av våra egna fans kände sig osäkra och provocerade, och vi är de första som beklagar det. Samtidigt är vi glada över att det trots allt inte utvecklades på ett sätt som orsakade allvarlig skada för någon”, skrev FCK.

ANNONS

Under onsdagen gick sedan Malmö FF ut med kommunikation i officiella kanaler kring händelserna inför matchen. Där kritiserade klubben starkt ett hundratal MFF-supportrar som man menade betett sig "aggressivt och utåtagerande" och bland annat kastat pyroteknik. Utöver det riktade man kritik mot den danska polisen.

"Polisen väljer att relativt sent agera mot dessa individer genom att använda tårgas och våld i marschen. Resultatet av Polisens åtgärd blev att flera av övriga MFF-supportrar i marschen blev drabbade av de fysiska och psykiska effekterna av tårgasen”, skrev MFF.

Kritiken mot polisen är inte något som Peter Dahl chefspolisinspektör på Köpenhamnspolisen, ger mycket för.

Till danska BT säger han:

- En sådan klubb bör gå till sig själva och titta på de huliganer de har. Det är lite patetiskt att de har massa medföljande huliganer som kastar flaskor, stenar, skjuter med fyrverkerier och kastar pyroteknik mot polisen, och så är det helt plötsligt polisens fel, säger Dahl.

ANNONS

Dahl jämför stökigheterna under marschen med ”de värsta gatukravallerna i Nørrebro” (stadsdel i Köpenhamn red. anm) och menar att den ”gasgranat” som använts vid tillfällen brukades i nödvärn.

- Så att polisen själva skulle kunna komma undan, säger Dahl.

- Och man ska också komma ihåg att det även om det var många aggressiva Malmö-fans så fanns det minst lika många, kanske fler, FCK-fans som vi skulle ta itu med. Poliserna där ute har varit under massiv press.

Även FCK Köpenhamn har svarat på MFF:s uttalande, där är klubben tydligt med att man har en annan åsikt.

Publicerad 2019-12-18 kl 13:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto