POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
1v

Safari kan under 2019 spela fler minuter i Europa League än allsvenskan: "Inget jag valt"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. 181 minuter på de återstående tre EL-matcherna. Det är var Behrang Safari behöver innan han i år har gjort fler minuter i Europa än i ligan. 

Behrang Safari har spelat i varje match i Europa League under 2019, och har samtidigt vilats ett flertal gånger i allsvenskan. Under en period spelade han bara fyra av elva allsvenska matcher, trots att han var skadefri, då Uwe Rösler har prioriterat spelaren mer i Europa. 

Safari spelade i år 1267 minuter i allsvenskan, och har än så länge 1087 minuter i Europa League inkluderat kvalet. Med tre matcher kvar kan Safari därmed komma att spela fler minuter i Europacuper än ligaspel under 2019.

- Det är inget jag har valt, säger Safari.

- Men det är så det ska vara (med många matcher i Europa). Sedan hade SM-guldet varit pricken över I:et. Då är allt i sin ordning.

Safari satt på bänken mot Örebro SK i lördags, och har god chans att vara med i startelvan mot FC Lugano i morgon torsdag. 

Under 2019 har Safari också nått upp i en milstolpe. Hemmamatchen mot FC Köpenhamn i EL-gruppspelet var hans totalt 100:e match i Europacupspel. Redan nästa år har han chans på en annan milstolpe: match 500 i karriären i klubb- och landslag. Det är strax under 20 matcher kvar dit. 

Publicerad 2019-11-06 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå