Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE
13v

Svenske domaren attackerad - nu utreder Uefa händelsen

Foto: Bildbyrån

Den svenske domaren Fredrik Klyver tvingades åka till sjukhus - efter det att han fått ett inkastat föremål i huvudet i torsdagskvällens Europa League-match.
Nu inleder Uefa en utredning.

I torsdags gästade cypriotiska AEK Larnaca den österrikiska klubben Sturm Graz för det första mötet i Europa League-kvalets tredje omgång. Vid ställningen 2-0 till bortalaget fick den svenske linjedomaren Fredrik Klyver ett inkast föremål i huvudet.

Matchen avbröts - och Klyver tvingades åka till sjukhus för att sy ihop "ett fyra, fem centimeter stort jack", sa SvFF:s chef för domargruppen Stefan Johannesson till Fotbollskanalen då.

Peter Ekström, som är ordförande i SvFF:s domarkommitté, var kritisk mot beslutet att fullfölja matchen.

- Det är fruktansvärt, bedrövligt. Jag har inte hela beslutet till varför man väljer att fortsätta matchen, men bortalaget leder med 0-2 och det är 13 minuter kvar. Kutymen brukar vara så att om man bryter en match så vinner det laget med 3-0 eller liknande, sa han till Fotbollskanalen.

På fredagskvällen gick Uefa ut med ett pressmeddelande.

Organisationen kommer att inleda en en utredning, och Sturm Graz utreds för olämpligt uppträdande på läktaren. Ett beslut kommer att tas den 17 augusti.

"Domaren är den med det sista ordet i ett beslut i en match, och han beslutade, efter rekommendationer och diskussion från de assisterande domarna och matchdelegaten, att fullfölja matchen", motiverar Uefa det kontroversiella beslutet att matchen spelades klart senare på kvällen med.

Publicerad 2018-08-10 kl 20:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons