Europa League

Marcus Berg spelade hela matchen för Krasnodar.
Men det blev en blytung förlust mot Getafe.
Därmed är Europa League-äventyret över för denna gång.

Laget låg på samma poäng som spanska Getafe inför det avgörande mötet, därmed var det upplagt för stor dramatik. Tre lag gjorde upp om två platser där Basel ledde gruppen med en poäng före.

Men Krasnodar med Marcus Berg från start och Kristoffer Olsson på bänken räckte inte till utan det blev ett nederlag med 3-0.

Efter en mållös första halvlek gjorde hemmalaget tre mål inom loppet av tio minuter, det första målet kom i 76:e minuten när Leandro Cabrera nickade in 1-0 på hörna. Två minuter senare gjorde Jorge Molina 2-0 på volley och Kenedy avslutade målskyttet med ett hårt skott intill högra stolpen som målvakten Stanislav Kritsyuk inte hann rädda.

Positivt för Krasnodar är att Viktor Claesson är tillbaka i lätt träning efter den svåra knäskada han ådrog sig i EM-kvalmötet mot Spanien i juni.

Basel tog gruppsegern efter Silvan Widmer och Valentin Stocker skjutit 2-0 mot Trabzonspor.