Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter bomben: La Liga vill att Juventus utreds

Serie A

La Liga vill att Juventus ska utredas för brott mot ekonomisk fair play (FFP).
Detta efter gårdagens bomb där hela klubbens styrelse avgick.
- Finansiell hållbarhet är avgörande för att skydda fotbollsindustrin, skriver spanska ligan i ett pressmeddelande.

3:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Höjdpunkter från Juventus senaste match.

Under måndagskvällen slog en bomb ned i fotbollseuropa. Hela Juventus styrelse, där bland andra Andrea Agnelli och Pavel Nedved ingår, avgår. Beskedet kom samtidigt som flera toppnamn utreds för ekobrott.

Nu har den spanska ligan, La Liga, reagerat kraftfullt i ett pressmeddelande och vill att Juventus ska straffas för att ha brutit mot ekonomisk fair flay, (FFP). Ligan skriver vidare att man kommer att lämna in ett klagomål rörande frågan. 

Klagomålet gör gällande att Juventus har spenderat mer i förhållande till vad som är tillåtet, samtidigt ska den italienska storklubben ha bokfört för låga personalkostnader och dolda spelarlöner. Vilket i sådana fall skulle bryta mot Uefas "break-even-krav", som ska se till att klubbarna inte spenderar mer än vad de tjänar. 

Annons

Spanska ligan avslutar med att de kommer kräva omedelbara idrottssanktioner som ska åläggas Juventus av behöriga myndigheter samt att finansiell hållbarhet är avgörande för att skydda fotbollsindustrin.

Publicerad 2022-11-29 kl 14:39
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto