Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nilsson om arenaproblematiken: "Händer på herrsidan i varje mästerskap"

Europa

Sara Björk Gunnarsdóttir riktade stark kritik mot EM-arenornas kapacitet.
Uefas vice ordförande, Karl-Erik Nilsson menar att det är ledsamt att Island drabbats men att det finns en stor utmaning i biljettförsäljningen som helhet.
-
Trots allt återstår mer än hälften av biljetterna kvar att sälja och det är en stor utmaning, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Sara Björk Gunnarsdóttir och Island gör sitt fjärde EM i sommar. Mästerskapet kommer att spelas i England och i Fotbollskanalens podcast Their Pitch riktade hon skarp kritik mot arenorna.

Bland annat kommer Island att spela på Manchester City Academy Stadium, en arena som endast tar in 4 700 sittande åskådare. Båda matcherna, som spelas på den minsta arenan, har sålt slut och Björk Gunnardóttir menar att familjemedlemmar har haft svårt att säkra biljetter.

- Jag är besviken över arenorna som vi har fått. Det är chockerande - vi spelar en turnering i England med flera stora arenor och vi får spela på en träningsanläggning som tar vad? 4000 åskådare. Det är bara pinsamt och det är inte den respekten som vi förtjänar. De har inte förberett sig på att vi kan sälja mer än 4000, det är respektlöst mot damfotbollen, säger hon i Their Pitch.

ANNONS

Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet och vice ordförande i Uefa, menar att det är positivt att det finns en efterfrågan. Men att det också finns en lite tråkigare aspekt.

- Att det i det här fallet drabbar Island är ledsamt. Vi får se när EM börjar i sommar hur många av de isländska biljettköparna som inte fått biljetter. Min erfarenhet är att det ofta är biljetter som återkommer och i slutändan brukar det lösa sig. Men som det ser ut just i dag är det utmaning vid någon av Islands matcher, säger han till Fotbollskanalen.

Har det någonsin varit på tapeten att flytta någon arena?
- Utmaningen är att hitta en balans mellan tillgång och efterfrågan så vi inte hamnar på 5 000 åskådare på en arena som tar 30 000. Det är ingen bra upplevelse, säger Nilsson och fortsätter:

- Uefa sa tidigt att man skulle följa utvecklingen. Men som det ser ut hittills där cirka hälften av tillgängliga biljetter är sålda är det inte aktuellt. Trycken på EM som helhet är inte sådant att det finns skäl att flytta arenor. Trots allt återstår mer än hälften av biljetterna kvar att sälja och det är en stor utmaning som kräver mycket arbete.

ANNONS

Hade det hänt på herrsidan?
- Det händer på herrsidan i varje mästerskap att det inte finns tillräckligt med biljetter kontra efterfrågan. Det är inte relaterat till herr- eller damfotboll. Att ha för få åskådare skapar ingen bra inramning och inget positivt för de som deltar. Därför gäller det att träffa så rätt som möjligt.

Publicerad 2022-04-21 kl 16:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto