Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Presidenten står bakom stjärnan: "Vad tänkte engelsmännen?"

Europa

Islands lagkapten och stora stjärna Sara Björk Gunnarsdóttir riktade stenhård kritik mot Uefa i Fotbollskanalens podcast Their Pitch.
Nu backas hon av landets president, Guðni Th. Jóhannesson.
- Poängen är att damfotbollen inte respekteras internationellt, säger han enligt Frettabladid.

Foto: TT & Bildbyrån.

Sara Björk Gunnarsdóttir och Island gör sitt fjärde EM i sommar. Mästerskapet kommer att spelas i England och i Fotbollskanalens podcast Their Pitch riktade hon skarp kritik mot arenorna.

Bland annat kommer Island att spela på Manchester City Academy Stadium, en arena som endast tar in 4 700 sittande åskådare. Båda matcherna, som spelas på den minsta arenan, har sålt slut och Björk Gunnardóttir menar att familjemedlemmar har haft svårt att säkra biljetter.

- Jag är besviken över arenorna som vi har fått. Det är chockerande - vi spelar en turnering i England med flera stora arenor och vi får spela på en träningsanläggning som tar vad? 4000 åskådare. Det är bara pinsamt och det är inte den respekten som vi förtjänar. De har inte förberett sig på att vi kan sälja mer än 4000, det är respektlöst mot damfotbollen, säger hon i Their Pitch.

Annons

Men det är inte bara lagkaptenens familjemedlemmar som har svårt att få tag i biljetter. Även Islands president, Guðni Th. Jóhannesson, har svårt att få tag på biljetter.

Nu har Jóhannesson gått ut med att han står bakom fotbollsstjärnan.

- Poängen är att damfotbollen inte respekteras internationellt. Vi begär inte att matcherna ska spelas på Englands största arenor men att man spelar på den minsta är fruktansvärt. Det var bra av Sara Björk att uppmärksamma detta, säger han.

Jóhannesson riktar även skarp kritik mot engelsmännen.

- Det är konstigt hur man först och främst kommer till slutsatsen att hålla ett fotbolls-EM och ha matcher på vissa träningsplaner. Vad tänkte engelsmännen? Jag vill gärna ha svar på det. Tyvärr tror jag att det är ett tecken på att människor i det här landet och i den internationella fotbollsvärlden inte inser vikten av att all sexism skjuts åt sidan, säger han.

Annons

Han menar vidare att det är ytterst troligt att han i samråd med det isländska fotbollförbundets ordförande kommer att skriva ett öppet brev till Uefa.

Publicerad 2022-04-20 kl 14:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto