Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter stjärnans kritik - Uefa svarar: "Rätt mix av arenor"

Europa

Sara Björk Gunnarsdottir riktade skarp kritik mot Uefa kring EM-arenorna och fick stöd av Caroline Seger.
Nu svarar Uefa på kritiken.
"Manchester City Academy är ingen träningsanläggning, det är den officiella hemmaarenan för damerna", skriver Uefa i ett mejl till Fotbollskanalen.

Foto: TT & Bildbyrån.

I sommar anordnas EM i England. Ett mästerskap som väntas bli den största tillställningen hittills inom damfotbollen. Finalen kommer att spelas på Wembley och de 90 000 biljetter som fanns sålde slut på en timme. Dessutom har Englands alla gruppspelsmatcher sålt slut.

Vidare har två av Islands matcher sålt slut - och de kommer att spelas på en arena som tar emot 7000 åskådare, något som fick den isländska stjärnan, Sara Björk Gunnarsdóttir att rasa i podcasten Their Pitch.

- Det är chockerande, pinsamt och respektlöst mot damfotbollen, sa hon bland annat.

Sveriges lagkapten Caroline Seger höll med om EM-kritiken, men riktade fokus mot Uefa.

ANNONS

- Ska vi nu satsa fullt ut mot ett mästerskap och ge damfotbollen det utrymme som behövs - och där det faktiskt visat sig att biljetter säljer slut ganska snabbt, då måste vi också få de arenorna. Det är våra kära vänner från Uefa som har det jobbet, och de får tänka om och göra rätt. Men det får bli en lärdom för dem, sa Seger till Fotbollskanalen.

Nu har Uefa, i ett mejl till Fotbollskanalen, svarat på kritiken som riktats från stjärnorna.

"Manchester City Academy är ingen träningsanläggning. Det är den officiella hemmaarenan för Manchester City Women's Football Club. Den har tidigare använts för Champions League-matcher och kommer att skapa en fantastisk atmosfär värdig ett EM. Islands två inledande matcher har sålt slut, tillsammans med fem andra EM-matcher", skriver det europeiska förbundet.

ANNONS

Uefa menar vidare att det fortfarande finns flera biljetter tillgängliga till många matcher, inklusive matchen mellan Frankrike och Island, och att förbundet tror att det kommer bli det största idrottsevenemanget för kvinnor någonsin.

"Vi tror att med två av de största fotbollsarenorna i England (Old Trafford och Wembley), fyra arenor med en kapacitet på 30 000 eller fler, två arenor över 10 000 och två arenor under 10 000, att den rätta mixen av arenor valts för att turneringen ska kunna nå sin fulla potential. Vi är övertygade om att många matcher kommer att vara slutsålda och ser fram emot att mer än fördubbla den totala närvaron av EM i Nederländerna och leverera det bästa mästerskapet någonsin". 

När man i höstas diskuterade arenaproblematiken med Sue Campbell, damfotbollschef på FA, sa hon så här till TV4:

ANNONS

- När vi gjorde det här tittade vi på publiksiffrorna från tidigare Europamästerskap - särskilt när värdnationen inte spelar, så vi fick hitta olika lösningar. Det är en fin liten arena med en enastående fotbollsplan. Det är en bra plats att spela på och jag hoppas att vi kan fylla den, utan att avvisa alltför många besvikna som inte får plats. 

Publicerad 2022-04-20 kl 13:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto