Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Times: All Star-matcher kan snart bli verklighet

Premier League

Amerikanskt ägande i Premier League ökar, vilket spär på idéerna om All Star-matcher. Förslag som sågas men som enligt brittiska The Times inte är alltför långt bort.
- Jag hoppas att Premier League tar lärdom från amerikansk sport, säger Chelseas ägare Todd Boehly.

Foto: Bildbyrån

Nyligen föreslog Chelseas amerikanske ägare Todd Boehly att en All Star-match i form av ”nord mot syd” borde införas i Premier League, en idé som omgående sågades från flera håll. Liverpools tränare Jürgen Klopp var en av dem som inte var speciellt förtjust i planerna, ”när han hittar ett datum för den matchen kan han ringa mig," sa Klopp.

Nu skriver brittiska The Times att planerna för All Star-matcher kan bli verklighet, detta i form av en Premier League-elva som möter de bästa från Tyskland, Spanien och andra toppligor. Dessa drabbningar skulle kunna arrangeras runt om i världen som ett sätt att expandera globalt, skriver tidningen.

Annons

Ökningen av amerikanskt ägande i Premier League är en av anledningarna till att diskussionerna är i full gång. Några av investerarna anser att All Star-matcher skulle öka värdet på ligan utan några nackdelar.

”Jag hoppas att Premier League tar lärdom från amerikansk sport", sa Todd Boehly senast.

Det återstår att se hur snart klubbarna kommer att försöka gå vidare med planerna, och vilket svar de kommer att få från utländska ligor. The Times understryker att Premier League trots allt har mer globalt inflytande än någon av de övriga europeiska ligorna, som genom dessa matcher i sin tur kan ha ”chans att förbättra sin egen profil”.

Publicerad 2022-09-29 kl 20:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto