Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fifa-höjdare överklagar gripande

Fifa-skandalen

En av de sju pamparna i Internationella fotbollsförbundet (Fifa) som greps strax före kongressen i Zürich för två veckor sedan har överklagat frihetsberövandet. De sju är misstänkta för mutbrott i en FBI-utredning och riskerar utlämning till USA.

Foto: SCANPIX

De sju gripna hålls häktade på olika ställen i och runt Zürich. Det kan ta månader innan eventuell utlämning till USA sker. Schweizisk domstol har nu att ta ställning till om den icke namngivna mannen, de kommer alla från Mellan- och Sydamerika, kommer att hållas kvar i förvar under hela utlämningsprocessen.

Förutom den amerikanska utredningen så har även Schweiz tillsatt en utredning kring omständigheterna när värdarna av fotbolls-VM 2018 och 2022 utsågs. På onsdagen beslagtog den schweiziska åklagarmyndigheten datorer på Fifas högkvarter i Zürich.

Dessutom meddelades på onsdagen att åklagarmyndigheten i Venezuela inlett en utredning kring Rafael Esquivel, som sparkats som ordförande för landets fotbollsförbund. Esquivel är en av de sju gripna i Zürich.

ANNONS

 

Publicerad 2015-06-10 kl 21:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto