Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Karl-Erik Nilsson om Blatters avgång: "Nu finns möjligheter"

Fifa-skandalen

Besviken men hoppfull efter valet i fredags.
Men efter Sepp Blatters vändning från omvald till avgående hade känslorna svängt även för Karl-Erik Nilsson.
- Nu finns det möjligheter som jag ser det, sade han till TT.

Karl-Erik Nilsson röstade på Sepp Blatters motkandidat Ali bin al-Hussein i fredagens ordförandeval vid Internationella fotbollförbundets kongress i Zürich. Då såg Nilsson den del som röstade mot Blatter — 73 av 209 röster — som ett tecken på att fler vill ha förändring.

Fyra dagar senare såg Nilsson på Blatters avgångsbesked som något positivt, men han blev som så många andra överraskad.

- Väldigt förvånande att han så snabbt efteråt meddelar sin avgång. Det var inte alls de signaler han levererade direkt efter det att han hade blivit återvald, sade Nilsson till TT.

"I grunden positivt"
SvFF-ordföranden vill inte spekulera i hur det kommer sig att Blatter på så kort tid har svängt.

ANNONS

- Förhoppningsvis får vi veta det längre fram. Det som är positivt med det här är att vi som har velat se en förändring och ser förutsättningar för en förändrad kultur och ett bättre rykte för Fifa — på det sättet är det här i grunden ett positivt besked. Men det är klart det är förvånande när det kommer bara några dagar efter kongressens avslutning.

Det var ändå med en viss ambivalens som Nilsson satte ord på sina känslor.

- Det är väl som många andra gånger i de här senaste dagarnas diskussion att det är med blandade känslor: Det är en stor apparat att kalla till en extrakongress. Men det är klart att jag väldigt gärna åker dit med förutsättningarna att vi ska välja en ny Fifa-president, därför att jag tror att det är en förutsättning för att Fifa ska kunna återupprätta sitt rykte.

- Jag är förvånad, men samtidigt förväntansfull inför framtiden. Nu finns det möjligheter som jag ser det.

ANNONS

Hur lång tid det kan dröja innan extrakongressen blir av vågade han inte gissa.

- Men jag har förstått att Domenico Scala (ordförande i Fifas revisionskommitté) har fått uppdraget att tillsammans med exekutivkommittén i Fifa förbereda detta.

Bojkott skrinläggs
Tidigare under tisdagen framkom det att det Europeiska fotbollsförbundet Uefa hade planer att bojkotta fotbolls-VM 2018 och i stället arrangera ett alternativt VM.

- Jag vet egentligen inte hur allvarligt man ska betrakta de planerna. Några enstaka har vid något tillfällen nämnt det, men det är faktiskt ingen fråga som över huvud taget varit uppe till diskussion på något Uefa-möte. Från svenskt håll har vi alltid varit rätt skeptiska till sådana aktioner, typ bojkott och så, sade Karl-Erik Nilsson.

- Och med det här lär inte den frågan bli aktuell även bland de som har lyft frågan som en diskussionspunkt.

ANNONS
Publicerad 2015-06-02 kl 20:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto