Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA-SKANDALEN

Lennart Johansson: "Allt jag stred för var inte förgäves"

Foto: SCANPIX

Platini och Blatter har fått sina straff, men den forne Uefa-basen Lennart Johansson menar att det fortfarande finns mycket i det fördolda.
-Det här är bara toppen av isberget, FBI kommer att hitta mycket mer, säger Johansson till Fotbollskanalen. 

Den forne Uefa-presidenten Lennart Johansson har kandiderat och förlorat mot både Sepp Blatter (Fifa-valet 1998) och Michel Platini (Uefa-valet 2007). 

Måndagens dom där de båda pamparna stängts av från all fotbollsverksamhet  i åtta år är ett rimligt straff enligt svensken.

- Jag tycker det är ett straff som står i proportion till vad de står anklagade för, men man ska veta att det här bara är toppen av isberget.  Det är så mycket som inte är publicerat, som inte är rubriksatt. FBI kommer att hitta mycket mer och jag är nöjd över att de går in och rensar upp, säger Lennart Johansson till Fotbollskanalen.

Efter att Johansson förlorat val-kampanjer mot både Blatter och Platini känner är domen en upprättelse.

- Jag har alltid tänkt att sanningen springer ikapp dig och det har den nu gjort i det här fallet. Jag har ingen segerkänsla utan tycker bara det är skönt att allt jag kämpade och stred för inte var förgäves, säger han. 

På sin presskonferens under måndagen berättade Blatter - till sitt försvar - att den muntliga överenskommelsen mellan honom och Platini bekräftats på ett Uefa-möte i Stockholm 1998. 

Johansson menar att det är en ren och skär lögn. 

- Jag kommer ihåg själv mötet och Blatter pläderade om olika saker, men aldrig om något om att Platini skulle bli sportdirektör. Det är en ren lögn alltså, jag har kollat med mina kollegor som var där och ingen har hört talas om detta. 

Vidare menar Johansson att det är bra att de mörka hemligheterna inom Fifa och Uefa i allt större utsträckning ser dagsljuset.

- Det är skönt att det inom världens största sport rensas upp och att det blir en ordning som folk vill ha. Detta är något av ett uppvaknande. 

Lennar Johansson - som hedrats med att namng SM-pokalen - var Uefa-president från 1990 till 2007.

Publicerad 2015-12-21 kl 14:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons