Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA-SKANDALEN

Platini överklagar domen och backas av Uefa

Michel Platini kommer att överklaga domen som håller honom avstängd från fotbolleni åtta år och han har Uefas fulla stöd.
"Han har rätt till en rättvis process och till att rentvå sitt namn", skriver Uefa. 

Under måndagen kom domen som innebär att Michel Platini och Sepp Blatter stängs av från alla fotbollsrelaterade aktiviteter i åtta år.

Det som fällde Pamparna var den utbetalning av 17,2 miljoner kronor som Blatter betalat ut till Platini. De hävdar att det är som betalning för arbete som Platini utförde för Fifa mellan 1998 och 2002. Men det fanns inte något skriftligt avtal och pengarna betalades ut först nio år senare, 2011.

Michel Platini tänker göra som Sepp Blatter och överklaga avstängningen både i sportslig och civil domstol. I ett uttalande till den franska nyhetsbyrån AFP skriver Platini att han anser att den åttaåriga avstängningen är som "en maskerad" och att Fifa tog beslutet för att "smutsa ned hans namn".

Trots avstängningen stöttas Uefa-ordföranden Michel Platini av sin organisation.

"Givetvis är Uefa väldigt besviket över beslutet, som hur som helst kan överklagas", skriver Uefa i ett uttalande där man också skriver att Platini "har rätt till en rättvis process och möjligheten att rentvå sitt namn."

Publicerad 2015-12-21 kl 13:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons