Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA-SKANDALEN

Så ska Fifas förtroende återupprättas

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

En "specialstyrka", integritetskontroller och begränsade mandatperioder. Det ska återupprätta förtroendet för Fifa. Ordföranden Sepp Blatter översköljdes av ett pengaregn innan han kunde presentera reformförslagen.

 

Internationella fotbollsförbundet Fifas presskonferens avbröts omedelbart efter att den brittiska komikern Simon Brodkin, mer känd som Lee Nelson, gått fram till ordföranden Sepp Blatter och kastat en hög sedlar över honom — enligt Brodkin/Nelson för att främja Nordkoreas kandidatur för VM 2026. Schweizaren Blatter meddelade att de måste städa framme vid podiet innan pressträffen kan återupptas.

När Blatter efter avbrottet inledde sitt anförande kommenterade han för första gången offentligt sitt beslut att ställa sin plats till förfogande.

- Jag var tvungen att göra något speciellt. På fotbollsspråk sparkade jag ut bollen från planen för att försvara Fifa. Jag ställde min plats till förfogande men jag är fortfarande den valda ordföranden, sade han.

En ny ordförande för Fifa ska väljas den 26 februari 2016. Beslutet togs på den exekutiva kommitténs sammanträde i Zürich och meddelades sedan på Fifas officiella Twitterkonto.

Blatter, som omvaldes i slutet av maj, meddelade bara några dagar senare att han kommer att avgå. Schweizaren fick utstå skarp kritik för den stora muthärvan i Fifa.

Den 27 maj greps sju Fifa-toppar på ett lyxhotell i Zürich.

- Det har känts som om tsunamins vågor sköljde i väg mig men jag är fortfarande vid liv, sade Blatter.

Den sittande ordföranden sade att han är nyfiken på vem som kommer att efterträda honom. Han meddelade att Fifa kommer att införa en "specialstyrka" för att driva reformprocessen inom organisationen, integritetskontroller av förtroendevalda och begränsade mandatperioder.

- Jag kommer inte att ställa upp för omval, sade Blatter.

Se när Blatter fick sedlar kastade på sig i spelaren ovan.

 

Publicerad 2015-07-20 kl 16:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons