Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:25

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: Blatter överklagar domen - se hans försvarstal här

Sepp Blatter överklagar domen som håller honom avstängd från all fotbollsrelaterad aktivitet i åtta år.
-  Jag överklagar och jag skäms inte för något säger Blatter.

Internationella fotbollsförbundets etiska kommitté skriver i domen att de båda fotbollsordförandena har missbrukat sina ställningar.

Sepp Blatter kommer att överklaga avstängningen, först i Fifa och därefter, om det behövs, i Cas (idrottens skiljedomstol). Blatter tänker också ta fallet vidare till schweizisk domstol.

- För enligt schweizisk lag måste man ha gjort något väldigt illa för att bli avstängd i åtta år, sade Blatter vid en presskonferens i Zürich.

Även Platini tänker överklaga. Han går direkt till Cas med sin överklagan och tänker också dra Fifa inför en civil domstol.

"Vid rätt tillfälle går jag till en civil domstol för att få ersättning för de skador jag lidit", säger Platini i ett uttalande till nyhetsbyrån AFP.

ANNONS

Platini anser att Fifa vill "smutsa ned hans namn" och att han inte är förvånad över beslutet:

"Jag är övertygad om att mitt öde var beseglat redan före förhöret den 18 december och att utslaget bara är ett patetiskt sätt att skyla över att man vill ha bort mig från världsfotbollen", säger Platini.

Fälls för utbetalning

Blatter och Platini fälls för en utbetalning av 17,2 miljoner kronor som Blatter gjorde till Platini. De hävdar att det är ersättning för arbete som Platini utförde för Fifa mellan 1998 och 2002 och att det fanns ett muntligt avtal. Fifa ansåg dock inte att det muntliga avtalet var trovärdigt.

- Jag beklagar att det aldrig skrevs ett avtal. Men vi har inte gjort något etiskt fel, möjligen ett administrativt, menar Blatter.

Blatter hävdar att han lagt fram bevis för att han berättat om det muntliga avtalet mellan honom och Platini vid två tillfällen under 1998, bland annat vid ett Uefa-möte i Stockholm.

ANNONS

Får även böter

Förutom avstängningarna bötfälls Blatter och Platini på motsvarande 430 000 respektive 690 000 kronor.

En efterträdare till Blatter, 79, ska väljas den 26 februari. Platini ville kandidera, men har inte fått möjlighet under avstängningstiden.

Se Sepp Blatters försvarstal i spelaren här ovan 

Publicerad 2015-12-21 kl 16:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto