POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FIFA-SKANDALEN

Warner om Fifa-härvan: "Nu ska jag berätta allt"

Nästa

Avbryt
Försök igen

En av de huvudmisstänkta i korruptionshärvan inom Internationella fotbollsförbundet Fifa, Jack Warner, berättar i ett tv-framträdande att han tänker avslöja allt han vet om korruptionen inom världsfotbollen för utredarna.

Bland annat transaktioner som rör den avgående ordföranden Sepp Blatter. Warner uppger att det bland annat finns finansiella kopplingar mellan Fifa och parlamentsvalet i hans hemland Trinidad och Tobago, att han har dokument "som visar en länk mellan Fifa, dess finanser och mig" och en ekonomisk koppling mellan Fifa och valet 2010. Han säger också att han ska berätta om Fifas pengaöverföringar.

Warner säger att han fruktar för sitt liv och antyder att han kommer att motsätta sig en utlämning till USA.

- Jag tänker inte tillåta dem att beröva mig min frihet.

Tvingades avgå
Jack Warner var tidigare ordförande i Concacaf (fotbollsförbundet för Nord- och Centralamerika samt Karibien) och därmed även vice ordförande i Fifa. Han har tidigare varit anklagad för en rad etiska överträdelser och korruption inom fotbollen och tvingades avgå 2011. Under sin ordförandetid i Concacaf var han bland annat ansvarig för de 10 miljoner dollar som VM-arrangören 2010, Sydafrika, skänkte till ett fotbollsprojekt i Karibien.

Efter tv-framträdandet upprepade Warner, som själv bekostade den fem minuter långa tv-tiden, samma uppgifter vid ett politiskt möte. Exakt vad Warner anklagar Blatter för framgick inte.

Fler polisutredningar
Concacafs förre generalsekreterare Chuck Blazer erkände på onsdagen att han och andra medlemmar av exekutivkommittén tog emot mutor i samband med valen av Sydafrika och Frankrike som värdnationer för VM 2010 respektive 1998. Därför har polisen i Sydafrika inlett en preliminär utredning om mutbrott.

Även i Australien, som sökte VM 2010, ska polisen reda ut om det förekommit några oegentligheter i samband med VM-kandidaturen. Liksom Sydafrika betalade Australien pengar till ett fotbollsprojekt i Karibien.

I Venezuela har polisen gjort ett tillslag hos landets fotbollsförbund för att säkra bevis mot Rafael Esquivel som är en av de sju som greps i Zürich i förra veckan.

 

Publicerad 2015-06-04 kl 12:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto