Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

60-tal gästarbetare gripna i Qatar efter protester – flera har deporterats

Fifa-VM

Ett 60-tal migrantarbetare har gripits i Qatar, rapporterar TT. 
Anledningen: De protesterade mot uteblivna löneutbetalningar. 

Foto: Bildbyrån

Den 20 november inleds VM i Qatar. Ett VM som kritiserats mycket på grund av landet som det kommer att spelas i. I flera år har det rapporterats om Qatars brist på respekt mot mänskliga rättigheter, bland annat om de usla villkoren för gästarbetare, och för en vecka kom ännu ett exempel. 

Ett videoklipp på sociala medier visar hur en stor skara migrantarbetare protesterade och demonstrerade utanför företaget Al Bandary International Groups kontor, Doha, uppger TT. Anledningen till protesterna var, enligt människorättsorganisationerna Migrant Rights Watch och Equidem, att de anställda inte mottagit löneutbetalningar på flera månader.  

ANNONS

Enligt människorättsorganisationerna ledde demonstrationerna till konsekvenser. De uppger, enligt TT, att ett 60-tal personer greps och fördes bort till en försvarsanläggning samt att flera av de gripna senare deporterats från Qatar.

Qatars regering har bekräftat att ett antal personer gripits med anledning av att de “brutit mot lagar mot landets säkerhet”. TT rapporterar vidare att Qatars arbetsmarknadsdepartementet skrivit i ett uttalande att samtliga försenade löneutbetalningar ska betalas ut.  

Al Bandary International Group ska tidigare befunnit sig i problem med att betala ut löner i tid, vilket ska ha utretts. Enligt uttalandet från Qatars regering väntar fler åtgärder mot det privatägda företaget. 

Publicerad 2022-08-23 kl 09:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto