Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AP: VM i Qatar kan tidigareläggas - värdnationen ska spela premiären

Fifa-VM

Enligt AP kan VM i Qatar komma att starta en dag tidigare. 
Enligt uppgifterna beror det på att man vill att värdnationen spelar mästerskapets första match.

3:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se VM simulerat en miljon gånger. Favoriterna och vinnaren i spelaren ovan.

VM i Qatar går av stapeln senare i år. Det sedan tidigare spikade premiärdatumet är 21 november, det gör årets mästerskap till det första någonsin att spelas vintertid.

Men under onsdagen rapporterade AP att starten kan komma att tidigareläggas. Det beror, enligt uppgifterna, på att Fifa tittar på om värdnationen kan spela mästerskapets allra första match.

Med den nuvarande planeringen är tanken att premiärmatchen ska spelas mellan Nederländerna och Senegal på måndagen den 21 november. Nu ska arrangörerna i stället vilja att premiären går mellan Qatar och Ecuador, som huserar även de tillhör grupp A, redan på söndagen.

ANNONS

"Qatar och Fifa har haft 12 år på sig att planera för VM 2022. Nu, med drygt 100 dagar kvar – med sålda biljetter och bokade resor – vill de starta turneringen en dag tidigare så att Qatar kan spela den första matchen", skriver The New York Times sportjournalist Tariq Panja på Twitter.

Enligt AP:s uppgifter kommer ett beslut att fattas inom de närmsta dagarna av en kommitté som bland annat består av Fifas president Gianni Infantino.

Publicerad 2022-08-10 kl 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto