Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelare har tröttnat på politiska frågor: "De vill fokusera på fotboll"

Fifa-VM

Halva VM har spelats.
Då tror Olof Lundh att folk tröttnat på politiska frågor.
- Det har dött ut, säger Lundh i TV4 Nyhetsmorgon.

2:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela kommentaren i spelaren ovan

För drygt två veckor sedan drog det så inför kritiserade fotbolls-VM i Qatar igång. Hittills har mästerskapet bjudit på skrällar, protester och politiska debatter.

- Från början var det aktuellt för en del av lagen. Bland annat Tyskland gick ju ut med sitt och höll för munnen. Vi hade Danmark och andra länder i Europa som var irriterade över att man inte kunde spela med "OneLove"-bindeln, säger Olof Lundh i TV4 Nyhetsmorgon.

Men under tiden har frågan om mänskliga rättigheter blivit alltmer sekundär, menar krönikören.

- Det är klart att de svarade på en del frågor i början (Danmark och Tyskland), men sedan har det dött ut. Man vill liksom inte ha de frågorna som spelare eller ledare, utan man vill fokusera på fotbollen.

ANNONS

Trots att landet kritiserats för sina bristande mänskliga rättigheter, menar Olof Lundh att många är nöjda med turneringen och Fifa. Han tror heller inte på en bättre framtid med organisationen.

- Tyvärr tror jag inte det blir någon förändring. Fifas president Gianni Infantino blir klar för fyra år till, det finns ingen som utmanar honom. Det här VM:et ger rekordvinst och väldigt många är nöjda med Fifa, även om många i Europa inte är det.

Publicerad 2022-12-05 kl 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto