POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FIFA
6v

Förslaget från Fifa-kommittén: Inför lönetak för agenter

Foto: Bildbyrån.

Två välkända agenter: Jorge Mendes och Mino Raiola.

Att vara fotbollsagent är och har länge varit en lukrativ bransch för många.
Men nu kan Fifa komma att införa begränsningar.
Om ett nytt förslag blir verklighet skulle ett lönatak införas, skriver Fifa på sin hemsida.

Fifas ”Football Stakeholders Committe”, en kommitté som ska komma med råd och assistera Fifas styrande råd har kommit med nya rekommendationer. På sin hemsida skriver Fifa att kommittén vill se en begränsning av arvoden som spelaragenter kan få i samband med övergångar – och nya regler vad gäller antalet spelare som kan vara på lån.

Vad gäller agenternas arvoden föreslår man ett form av lönetak som, om det röstas igenom den 24 oktober då Fifas styrande råd har nästa möte, skulle innebära att en agent maximalt kan få tio procent av övergångssumman om man representerar den säljande klubben, maximalt tre procent av summan som utgår till spelaren (till den agent som representerar spelaren) och lika mycket för den agent som representerar den köpande klubben. Därtill vill man se en ”begränsning” vad gäller att representera mer än en part för att undvika intressekonflikter.

Sedan tidigare har Fifa dessutom föreslagit ett återinförande av ett licensieringssystem.

Vad gäller riktlinjerna för låna av spelare vill kommittén att det från och med säsongen 2021/2021 införs en begränsning på maximalt åtta spelare som lånas in eller ut. Det ska sedan sänkas till säsongen därpå till sex lån varav maximalt tre lån in och tre lån ut får ske mellan samma klubbar

Publicerad 2019-09-26 kl 10:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå