Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA
6d

Uppgifter: Fifas begränsade låneregler kan träda i kraft 2020

Foto: Bildbyrån.

Fifa uppges se över regelverket för utlåningar.
Nu kan det bli ändrade regler 2020, skriver Sky Sports.
Då kan klubbarna max få låna ut sex till åtta spelare per säsong. 

Tidigare i höst rapporterade den tyska tidningen Bild om att Fifa överväger att förändra regelverket för utlåningar. Tidningen uppgav att organisationen kan begränsa klubbar till att låna ut åtta spelare samtidigt, även om det fortsätter att vara fritt att låna ut U21-spelare som är fostrade i klubben. Det skulle bland annat innebära att Chelsea, som i dag har 39 utlånade spelare, skulle behöva förändra strategi i framtiden. 

Nu uppger Sky Sports att begränsningen rör sig om mellan sex till åtta spelare på lån per säsong och att Fifas förslag kan träda i kraft redan 2020. Däremot skriver sajten att det ännu är oklart vad som gäller kring inhemska lån och vad gäller "homegrown"-spelare, det vill säga spelare som anses vara fostrade i klubben. 

"Det nämnda paketet inkluderar bland annat utvecklingen av regelverket för lån av spelare med ungdomsutveckling som mål i motsats till kommersiellt utnyttjande. Antalet lån per säsong mellan klubbar ska begränsas och broövergångar och dellån ska förbjudas", säger Fifa i ett uttalande enligt Sky Sports. 

Vidare skriver sajten att Fifa lär ta upp förslaget för omröstning under nästa år. 

Publicerad 2018-12-03 kl 10:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons