Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

Wada ska ge Fifa ryska dopingbesked i nästa vecka

Foto: Bildbyrån

På torsdag nästa vecka ska antidopingorganisationen Wada ge besked till Fifa gällande 34 potentiella dopingfall rörande ryska fotbollsspelare.

Antidopingorganisationen Wada avslöjade i McLaren-rapporten en enorm mörkläggning av positiva ryska dopingprov. Rapporten har visat en systematisk och statsstödd doping i Ryssland. Utredningen har bland annat lett till att Ryssland inte tillåts tävla i kommande vinter-OS i Sydkorea. Vice premiärministern Vitalij Mutko hålls ansvarig för den systematiska dopingen och IOK har stängt av honom från OS för all framtid. Mutko är även ansvarig för fotbolls-VM i Ryssland nästa år, via sin post som ordförande för VM:s organisationskommitté och Rysslands fotbollsförbund. Fifa har sagt att IOK:s avstängning inte kommer att påverka planerna för VM 2018.

I nästa vecka kommer besked som kan tvinga Fifa att ta åtgärder inför mästerskapet. På torsdag ska Wada ge besked om 34 potentiella dopingfall, där det bland annat rör spelare i det ryska VM-laget från 2014, det rapporterar TT.

"Fifa kommer att fortsätta arbeta tillsammans med Wada och utforska varje möjligt scenario. Om det finns tillräckligt med bevis för att visa ett brott mot dopningslagen av någon utövare så kommer Fifa att ge ett passande straff" skriver förbundet enligt TT.

Fyra ryska VM-spelare från 2014 var med i landets senaste trupp; Igor Akinfeev, Denis Glushakov, Alan Dzagoev och Aleksandr Kokorin.

Publicerad 2017-12-08 kl 20:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons