Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tidigare Blåvitt-anfallare tackade nej till landslagsläger: "Orsakerna bakom mitt beslut var etiska"

Finland

Riku Riski ville inte följa med på det finländska landslagets januariläger.
Anledningen? Att förbundet förlagt det i Qatar.
- Orsakerna bakom mitt beslut var etiska, säger han till Helsingin Sanomat.

Foto: Bildbyrån.

Riku Riski, som har ett förflutet i IFK Göteborg, tackade nej till att följa på Finlands landslagsläger i Qatar. Qatar har kritiserats för att kränka mänskliga rättigheter och brittiska The Guardian har rapporterat att gästarbetare arbetat under slavliknande förhållanden i samband med arenabyggena inför VM 2022, som ska spelas i landet. Med det i åtanke ville inte HJK-spelaren vara med på landslagssamlingen.

- Efter att jag fått inbjudan diskuterade jag saken med lagledaren Lennart Wangel och chefstränaren Markku Kanerva. Orsakerna bakom mitt beslut var etiska. Jag tycker att det var värderingar jag ville hålla fast i, säger Riski till Helsingin Sanomat, enligt Yle.

ANNONS

- De förstod min ståndpunkt men var av annan åsikt. Jag har inte något annat att tillägga.

Sverige, som drabbar samman med Finland under tisdagen, har fått frågan om varför man valt att förlägga lägret i Qatar. Svenska fotbollsförbundet generalsekreterare Håkan Sjöstrand försvarade då valet av land.

- Det behöver inte ligga en motsättning i att vi är på plats här och spelar fotboll, och att vi samtidigt agerar och ifrågasätter. Jag ser inte den motsättningen. Jag tror att vi kan bidra på det sättet, sa han till Fotbollskanalen.

Mötet mellan Sverige och Finland visas på TV12 och på C More Fotboll samt på cmore.se med avspark 17.45. Sändningsstart 17.30.

Publicerad 2019-01-08 kl 08:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto