Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Therese Sjögran får Fotbollskanalens hederspris

Damallsvenskan

Sveriges meste landslagsspelare, Therese Sjögran, får Fotbollskanalens hederspris 2015.

Fotbollskanalens hederspris har delats ut sedan 2008 och ska gå till en person som har gjort stora insatser för svensk fotboll. Det första priset gick för övrigt till Zlatan Ibrahimovic, andra som har fått det är bland annat Lennart Johansson och Fredrik Ljungberg.

Sjögran fick motta priset av Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh med motiveringen: 

Sveriges meste landslagsspelare har alltid varit ett föredöme på och utanför planen. Från a-lagsdebut i Veberöd som 14-åring till finalerna i de största mästerskapen har denna spelare alltid tagit ansvar och aldrig gett upp oavsett motstånd. Karriären har inte bara varit lång utan även framgångsrik på ett sätt som få når upp till - förutom att ha fått priset som bäst i Sverige flera gånger så är skåpet fyllt av medaljer av olika valörer från VM, EM och SM. Dessutom har alltid glädjen lyst igenom som den största sporren. Fotbollskanalens Hederspris går 2015 till Therese Sjögran för insatserna för svensk fotboll i både landslag och klubblag.

Annons
Publicerad 2015-11-09 kl 21:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto