Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Efter planskandalen: "Det är pinsamt"

FOTBOLLSKANALEN NEWS

Dagens Fotbollskanalen News pratar bland annat om planskandalen i Kristianstad.
Och omdömet är inte nådigt.

- Det är pinsamt, säger Martin Petersson.

Dagens program av Fotbollskanalen News tar avstamp i planskandalen i damallsvenskan där matchen mellan Kristianstad och KIF Örebro fick ställas in under tisdagskvällen på grund av stora revor i planen.

Hur stor skandal är det här för svensk fotboll?
- Det är pinsamt bara. Vi försöker hålla nivån uppe och att det ska vara proffsiga ligor som vi har både herr- och damallsvenskan och när det blir så här blir man uppgiven, säger Martin Petersson.

- Extremt tråkigt för de inblandade klubbarna och jag tror att Kristianstad skäms nog mycket. Med Örebro som får åka ned och så där, och sen är det inte ens deras fel utan kommunen som har skött allting. Sen samtidigt kan man väl tycka att Kristianstad som klubb borde kolla till sin plan lite innan matchen.

ANNONS

I programmet diskuteras också Helsingborgs försäljning av Emil Krafth, som ser ut att presenteras av Bologna i dag. Ekonomiskt pressade HIF får enligt HD dock bara 35 procent av övergångssumman, som enligt Gianluca Di Marzio ligger på 500 000 euro.

- 1,7 miljoner kommer att gå till Helsingborg. Och då ska man också komma ihåg att Helsingborg betalade två miljoner plus en vidareförsäljningsklausul till Öster när man värvade honom. Så det är ingen superaffär för HIF även om de såklart har haft nytta av Krafth. Och det är klart att nu kan de betala av lite av skulderna de har, säger Martin Petersson.

Publicerad 2015-08-19 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto