Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LISTA: Fotbollskanalen rankar damallsvenskans 25 bästa spelare 2021 - plats 9-6

Damallsvenskan

Fotbollskanalen rankar damallsvenskans bästa fotbollsspelare under 2021.
Här är plats 9-6.

Foto: Bildbyrån.

Listan är framtagen av Fotbollskanalens experter.

9. Sveindís Jane Jónsdóttir, forward, Kristianstads DFF
20-åriga Sveindís Jane Jónsdóttir är en av Europas, om inte världens, mest lovande talanger. Isländskan tillbringade säsongen 2021 på lån hos Kristianstad från den tyska storklubben Wolfsburg. Primärt för att få speltid och utvecklas - vilket hon gjorde från dag ett. Snabb, målfarlig, bra en mot en. Jónsdóttir noterades för sex mål och fyra assist på 19 matcher när hon var en stor faktor bakom Kristianstads Champions League-kvalificering. I november stod det klart att 20-åringen återvänder till Wolfsburg, vilket, efter hennes säsong i damallsvenskan 2021, bör ses som väntat.

ANNONS

8. Katrine Veje, försvarare, FC Rosengård
Sedan den erfarna danska landslagsbacken Katrine Veje skrev på för Rosengård från Arsenal 2020 har hon varit en nyckelspelare i Skånelaget och 2021 var inget undantag. 30-åriga Veje startade 21 av 22 matcher i det Rosengårdsförsvaret som endast släppte in tio mål och förlorade en match när SM-guldet återigen säkrades. Bollsäker, stark fysiskt och fin passningsfot. Hennes klass och rutin var en viktig ingrediens för Rosengårds framgångsrika säsong. Utöver det röstades hon fram till årets back i damallsvenskan 2021.

7. Emma Kullberg, försvarare, BK Häcken
Häckens guldhjälte från 2020, mittbacken Emma Kullberg, spelade återigen en nyckelroll i Hisingslagets guldstrid 2021. Det räckte inte hela vägen, då Rosengård slutade etta tio poäng framför Häcken, men Kullbergs insatser i försvaret var avgörande ändå. Häcken släppte bara in 13 mål på hela säsongen, näst minst efter Rosengårds tio insläppta, mycket tack vare 30-åringen som var en försvarsgeneral och ledde med bravur. En av damallsvenskans snabbaste spelare dessutom, utan tvekan snabbaste mittbacken.

ANNONS

6. Johanna Rytting Kaneryd, mittfältare, BK Häcken
Efter att ha lämnat Rosengård, där hon primärt var inhoppare, för Häcken inför säsongen 2021 har Johanna Rytting Kaneryd etablerat sig som startspelare hos Hisingslaget. Svårläst, teknisk och stark i djupled. 24-åringen startade 19 av 22 damallsvenska matcher och gjorde sin bästa säsong poängmässigt i karriären, fem mål och två assist. Som belöning blev hon uttagen till de två avslutande landslagssamlingarna och spelade tre av sex VM-kvalmatcher under hösten.

Publicerad 2021-12-28 kl 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto