Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

25 år i samma klubb - nu kan bråket tvinga bort Gourcuffs pappa

Han har varit tränare för samma klubb i 25 år, men på grund av bråk med den nya klubbpresidenten ser nu Christian Gourcuff, pappa till Yoann, ut att lämna Lorient.

Christian Gourcuff kom till Lorient 1982, och även om han inte har varit huvudtränare under varje säsong efter det så är han nu ändå inne på sin 25:e säsong som huvudtränare för klubben. Det här verkar dock bli den sista säsongen.

Gourcuff är kanske Frankrikes mest uppskattade tränare tack vare sin fina passningsfilosofi och ständiga spelarutveckling som har utvecklat spelare som Laurent Koscielny och Kévin Gameiro. Han känner sig dock sviken från den unga klubbpresidenten Loïc Féry, som vid flera tillfällen har sålt nyckelspelare under de sista transfertimmarna utan att hämta in ersättare.

Det som fick Gourcuff att tappa förtroendet var försäljningen av Mario Lemina till Olympique de Marseille i somras. Lemina var en egen produkt och en av lagets bästa spelare, och skulle vara symbolen för det nya Lorient, men han såldes under sista transferdagen och de enda ersättarna som Gourcuff fick in var två Olympique de Marseille-nobbade talanger, som tillsammans har fått 230 minuters speltid den här säsongen.

Kontraktet går ut i sommar och Féry har erbjudit en förlängning på två år, men enligt Le Télégramme ska Gourcuff nobba det avtalet och istället flytta till Girondins de Bordeaux i sommar. Gourcuff kommenterar inte detta, men säger att han har tio dagar på sig att ge ett definitivt svar till Lorient.

Tidigare har supportrarna till Lorient varit på Gourcuffs sida i bråket, och den situationen verkar inte ha förändrats. Det återstår nu att se hur länge en kraftigt kritiserad Féry får vara kvar i Lorient efter här misslyckandet. Det är inte bara äldre utländska ägare och italienska galenhetspresidenter som tar de konstiga besluten, utan även ett ungt fräscht val kan ibland göra bort sig.

Publicerad 2014-03-14 kl 15:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons