Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Damtränarens svåra start i herrklubben - nedflyttningsplats och utslagna ur cupen

Clermont bröt i somras en barriär genom att anställa en kvinnlig huvudtränare. Därmed blev klubben unik i världsfotbollen. Framgångarna har dock ännu inte visat sig på planen.

Corinne Diacre blev i somras anställd som huvudtränare för det franska Ligue 2-laget Clermont. Aldrig tidigare hade en damtränare varit anställd så högt upp i seriesystemet. Det var dock svåra förutsättningar. Clermont hamnade förra säsongen på plats 14 i tabellen, och i somras tappade klubben sina två bästa försvarare till Ligue 1-nykomlingen SM Caen, utan pengar för att ersätta.

Clermont och just SM Caen möttes igår i en Coupe de la Ligue-match, och ironiskt nog var det defensiva misstag som gjorde att Clermont förlorade med 3-4 efter förlängning, efter ett SM Caen-segermål i 122:a minuten. Till L'Équipe säger Diacre att defensiva misstag har kostat laget flera viktiga poäng den här säsongen.

- Allt kommer tillbaka till samma sak. Jag är irriterad över att vi gör nybörjarmisstag, och får betala för dem. Vi måste vara mer tydliga, det behövs eftersom de här situationerna upprepas.

- Det första jag sa till mina spelare var att jag var mycket nöjd över utförandet av matchen. Taktiskt skapade vi problem för Caen. De respekterade spelplanen till punkt och pricka. Nackdelen är återigen att vi inte vinner. Vi gav dem segern. Det är frustrerande.

I Ligue 2 ligger Clermont på plats 18 av 20, vilket betyder att de ligger under nedflyttningsstrecket. Flera uddamålsförluster och oavgjorda resultat gör att Diacres framtid har diskuterats av Clermontsupportrarna, trots segrar mot topplagen Le Havre och Troyes. De kommande matcherna mot bottenkollegorna Nîmes, Orléans, och Arles kan komma att bestämma säsongsutvecklingen för Diacre och Clermont.  

Publicerad 2014-10-29 kl 21:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons