Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FRANKRIKE

Därför försenas PSG:s nya träningsanläggning för en halv miljard

För två år sedan började Paris SG att planera för en ny träningsanläggning till en kostnad på nästan en halv miljard kronor. Än idag har klubben inte ens kunnat bestämma var den ska ligga för någonstans, vilket har försenat byggprocessen med minst två år. 

Redan 2012 hade PSG börjat planera att bygga en ny träningsanläggning, men de hade ingen aning om hur pass komplext bygget skulle visa sig vara. Ursprungsplanen var att allt skulle stå klart nästa kalenderår, men den nya prognosen är 2017. Detta skriver Le Parisien.

Det har varit en lång process med att hitta rätt mark och sköta alla delar efter lagboken, och nu har de hittat en plats på 100 hektar. Problemet är att de inblandade parterna inte har kommit överens om vem som ska betala 90 miljoner kronor för sanering.

Det finns ett par andra alternativ, men de ligger antingen för långt från centrum eller har för liten markyta. PSG själva säger att de ska ta ett beslut innan december är över, och att deras mål är att ha världens bästa träningsanläggning.

Kostnaden är tänkt att hamna på 460 miljoner kronor enligt France Football, men det är oklart om markkostnaden och eventuell sanering ingår i det priset. 

Publicerad 2014-12-01 kl 14:23

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER