Efter förlusten i cupfinalen – PSG föll ihop igen och förlorade mot Montpellier

Ligue 1

PSG förlorade cupfinalen på straffar efter att Rennes hämtat upp 0-2 till 2-2.
I ligaspelet mot Montpellier på tisdagen föll PSG ihop igen och förlorade med 3-2.

PSG säkrade ligatiteln i Ligue 1 i förra veckan, fem omgångar från slutet. Däremot förlorade laget finalen av franska cupen mot Rennes i helgen, efter att laget tappade en 2-0-ledning och i ligamatchen mot Montpellier skulle laget återigen falla ihop.

PSG tog ledningen tidigt i matchen. Bollen hamnade hos Juan Bernat på vänsterkanten som slog in en hår boll mot målet. Där styrde Ambroise Oyongo in bollen i eget nättak.

Men Montpellier kvitterade kort därefter efter ett självmål av PSG. Vid en frispark från kanten tog bollen sist på Presnel Kimpembe, som gjorde självmål även mot Rennes i cupfinalen, och styrdes in i eget mål.

I andra halvlek återtog PSG ledningen när Ángel Di Maria högg snabbt på en lös boll i straffområdet, men sedan kom raset.

Först utnyttjade Montpellier en vass kontring med tio minuter kvar av ordinarie speltid och Andy Delort tryckte in bollen från nära håll. Bara fem minuter senare slarvade Leandro Paredes med bollen efter en inspark och lät Souleymane Camara sno bollen. Anfallaren placerade snabbt in bollen vid ena stolpen och sköt segern till hemmalaget.

Förlusten var PSG:s fjärde i ligaspelet i år och lagets tredje förlust de senaste fyra matcherna i ligaspel. För Montpellier gör segern att laget fortfarande har en möjlig chans att komma ikapp Lyon på tredjeplatsen, vilket innebär kvalspel till nästa års Champions League.