Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Efter tunga säsongen - Ghoddos öppen för klubbyte: "Kommer det något bra är jag med på det"

14v

Avstängd i fyra månader, ligan avslutades i förtid och degradering.
Efter ett motigt år i Amiens öppnar Saman Ghoddos för ett klubbyte.
- Kommer det något bra och intressant är jag med på att flytta, säger han till Fotbollskanalen.

Säsongen som gick har Saman Ghoddos beskrivit som ett år han helst vill glömma. Anfallaren stängdes av i fyra månader i en härva för två år sedan där Huesca hävdat att han skrivit på ett kontrakt, men Ghoddos hamnade i slutändan i Amiens. Den spanska klubben fick sedan rätt av Fifa i fallet och, förutom avstängningen, beslutade Fifa också att Ghoddos, solidariskt med ÖFK, skulle betala 40 miljoner i böter till Huesca. Både ÖFK och Ghoddos överklagade till idrottens skiljedomstol, Cas. Där har dom ännu inte meddelats.

Ghoddos gjorde comeback i februari i år, men då blev han skadad direkt. I februari var 26-åringen tillbaka på planen igen och han nätade mot Marseille den 6 mars. Sedan var det färdigspelat.

Coronapandemin satte fotbollen på paus, Ligue 1 valde att avbryta säsongen och Amiens, efter flera turer fram och tillbaka, degraderades till andraligan Ligue 2.

- Det blev andraligan efter många vändor fram och tillbaka. Det har varit väldigt konstigt, jag kan inte ens sätta fingret på hur konstigt allt har varit, men nu ligger vi i Ligue 2 och då får vi bara ta det härifrån, säger Ghoddos till Fotbollskanalen.

ANNONS

Har du förlikat dig med tanken att spela i andraligan?
- Så klart vill man spela i de bästa ligorna i de bästa lagen, men jag var avstängd nästan hela säsongen och sedan var det corona, så jag har ju inte kunnat visa upp mig från min bästa sida. När jag kom tillbaka till från avstängning och skada gjorde jag mål mot Marseille och då kändes det riktigt bra. Sedan kom det här viruset helt olägligt. Så klart är jag inte nöjd med att vara i Ligue 2, men jag har accepterat det. Om det kommer någonting bättre och klubben är beredd att sälja mig så ja, då utgår man från det. Men just nu är jag hundra procent tillgänglig för mitt lag och jag kommer att göra allt för att kunna hjälpa laget på mitt sätt.

Samtidigt är det inte säkert att blir Ghoddos blir kvar i sin nuvarande klubb. Han är inte främmande för ett klubbskifte.

- Absolut inte. Jag har varit här i nästan två år, så kommer det någonting bra och intressant är jag med på att flytta.

Har det dykt upp något intressant?
- Inget som är bättre än det jag redan har. Man väljer det bästa för mig, det man förtjänar och vad jag tycker att jag förtjänar. Men inte just nu. Samtidigt kommer transferfönstret vara öppet ganska länge, från augusti till oktober, så för mig är det ingen stress. Det kan hända i början av fönstret eller så händer det i slutet. Jag kommer inte att ta något förhastat beslut bara för att vi är i Ligue 2.

ANNONS

Var är intresset ifrån?
- Ska jag vara helt ärlig har inte jag någon koll. Jag läser det som står i medierna. Mina agenter är de som jobbar på det här. Jag kan inte så mycket om det.

I början av juli uppgav den turkiska tidningen Fanatik att Besiktas förhandlade om en övergång kring Ghoddos. Han själv har inte stenkoll på intresset, men medger att det har varit smickrande att läsa om det.

- Man får reda på det (intresse) lite från agenterna och det som står i medierna, så klart. Man blir glad när det är sådana lag som Besiktas som det ska intresserade, men för att jag verkligen ska bli glad vill jag ha någonting konkret.

Anfallaren har försäsongstränat med Amiens i lite mer än en månad nu och klubben har satt upp ett mål inför kommande säsong, som drar igång den 22 augusti, och det är att ta sig tillbaka till förstaligan.

- Klubben har gått ut med att man vill ha revansch, för man tycker inte att man har blivit rättvist behandlade och jag håller med till hundra procent. Det är absolut inte rättvist. Klubbens filosofi just nu är att ta revansch, man ska gå upp direkt.

Hur är tonläget i klubben med tanke på allt som har varit?

ANNONS
- Det är ganska positivt, man tror att man kan gå upp igen och ta den här revanschen. Det är många unga, hungriga spelare med i laget som vill visa sig från sin bästa sida. Samtidigt är det många väldigt många bra spelare som, tyvärr, har slutat (här) också. Men med de unga, hungriga spelarna vi har och med några nya spelare så kan man verkligen ta den här revanschen man snackar om.

I laget har han också fått svenskt sällskap på nytt. Jack Lahne, 18, var under våren utlånad till Örebro SK, men vid månadsskiftet juli/augusti återvände talangen till den franska klubben. Ghoddos tycker att Lahne ser ut att vara i gott slag.

- Han ser fit ut och jag tror att den allsvenska sejouren i år gjorde något riktigt bra för honom.

Han är ju lite yngre än dig, tar du hand om honom?
- Jag ser honom som min lillebror, jag får köra och lämna honom på träningen varje dag. Det är en väldigt snäll kille och jag måste ta honom under mina vingar så han inte busar till det alldeles för mycket.

Samtidigt som Ghoddos förbereder sig inför kommande säsong ligger alltjämt böterna på 40 miljoner kronor som ett orosmoln över honom. Fallet har redan varit uppe i Cas, men ÖFK och Ghoddos hålls alltjämt på halster om vad beslutet blir.

ANNONS

- Vi väntar på beslutet just nu. Det är bara vänta.

Hur mår du i dag med tanke på böterna som just nu ligger på dig?
- Det är så klart jobbigt med böterna som ligger över huvudet. Men jag tycker det värsta är att man inte fick spela match på fyra månader, att man tog ifrån någon något som man älskar så mycket. Pengar kommer alltid komma och gå, för min del spelar det ingen roll. Jag vet att det är alldeles för höga böter som jag absolut inte ens är i närheten av att kunna betala. Men det värsta var fyramånadersavstängningen. Det viktigaste för mig är att få spela fotboll och göra det jag älskar.

Publicerad 2020-08-11 kl 17:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto