Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Ex-förbundskaptenen kritiserar Kurzawa: ”Var har han lagt sin hjärna?”

Nästa

Avbryt
Försök igen

Frankrike tappade 2-0 till 3-4 i play off-matcherna mot Sverige. Därmed missar landslaget U21-EM för femte gången i rad, och Domenech hoppas att det blir en läxa, om än en dyrköpt sådan.

Efter matchen mot Sverige U21 pratade Le Monde med karaktären Raymond Domenech, som var förbundskapten för Frankrike U21 mellan 1993 och 2004 innan han tog över A-landslaget. Han, precis som Mankowski, la skulden på spelarnas attityd. 

- Som Mankowski (nuvarande förbundskaptenen) sa, det var en totalt brist på engagemang, beslutsamhet, och allvar. Vi pratar så mycket om de här spelarna, de är kändisar, de är säkra på att de är mästare... Bara för att man spelar i stora klubbar som betyder det inte att matchen är vunnen på förhand.

- För spelarna som deltog i förlusten är det här en fruktansvärd smäll. De måste vara en lärdom för framtiden om de vill komma i A-landslaget. Även när man möter lag som Färöarna kan man inte spela på individuell talang, utan med rätt sinnestillstånd. När vi ser Kurzawa så är det så dumt, man undra var han hade lagt sin hjärna.

Det Domenech har sett efter sina knappt 20 år som förbundskapten på A- och U21-nivå är att spelarna som hamnar utanför, både utanför truppen och utanför slutspelen, till slut inser att de måste kämpa sig tillbaka.

- Plötsligt vill och behövde spelarna visa mer. Att slåss, att visa upp sig, att vilja dra nytta av tävlingar som U21-EM för att få ännu högre nivå.  

Publicerad 2014-10-15 kl 16:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons