Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Guily möter sin förra klubb i cupen - på sin egen arena

Foto: AP

Ludovic Guily, under sin tid i Monaco

Han är så stor i sin födelseort att han har fått en egen arena döpt efter sig. Imorgon ska Ludovic Giuly och hans amatörlag spela cupmatch mot AS Monaco, den franska klubben Giuly har blivit mest förknippad med.

I somras lämnade Ludovic Giuly proffsfotbollen och flyttade tillbaka till sin moderklubb Chasselay, även kallade för Monts d'Or Azergues Foot, som spelar sina ligamatcher i samma amatördivision som Lyons reservlag. Redan innan hans ankomst hade klubben döpt sin arena till Stade Ludovic Giuly, och numera är han allting för klubben: lagkapten, sponsor, hedersordförande, biljettförsäljare...

Imorgon spelar Chasselay cupmatch mot AS Monaco, samma klubb som Ludovic Giuly spelade sammanlagt sju år i och där blev han en internationellt uppskattad spelare när laget tog sig till Champions League-finalen 2004. Dessvärre kommer matchen att spelas på Lyons arena Stade de Gerland på grund av säkerhetsskäl, men det är inga tvivel om att Giuly är den som står i fokus imorgon, trots att spelare som Falcao och James Rodríguez kommer att vara där.

- Det här är min match.

Till och med Giuly själv säger det rakt ut. Ingen förväntar sig att Chasselay ska kunna sätta emot något mot Monaco, särskilt nu när de har hittat formen som gör att de går för ligatitelstrid, men fotbollen är ändå en av de mest oförutsägbara sporterna och Chasselays unga trupp går ut med inställningen att deras vilja på 200% kommer att räcka långt. Det räckte mot Ligue 2-laget Istres, som Chasselay vann mot för några veckor sedan. Dessutom tränas laget av Stéphane Santini, son till Jacques Santini som bland annat har varit förbundskapten för Frankrike och tränare för Lyon och Tottenham.

Ludovic Giuly blir 38 år i sommar och spelar inte varje match, utan han varierar helgerna mellan att vara amatörfotbollsspelare och att vara fotbollsexpert för TV-kanalen beIN Sports. Däremot har han inga planer på att sluta spela fotboll.

- Zidane sa till mig att "Ludo, spela så länge du bara kan, du kommer att ångra dig annars". Ja, jag har slutat att spela professionell fotboll, men jag kan garantera att jag inte ångrar att jag fortsatte att spela på den här nivån, för jag har fortfarande motivationen kvar. Jag slutar först när kroppen och hjärnan säger åt mig att jag inte orkar med mer.

Chasselay har även försökt att värva Sidney Govou under de senaste veckorna, men det ser inte ut som att Giuly får återförenas med sin forna landslagskamrat. Govou vill nämligen fortsätta att spela så högt upp som möjligt i seriesystemet. Däremot ser klubben ut att kunna få in Sylvain Monsoreau, som har gjort över 200 Ligue 1-matcher och bland annat vann Ligue 1 med Lyon 2006.

Publicerad 2014-01-21 kl 13:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons