Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lahne glänste i cupen - efter lång tid utan speltid: "Glad över min situation"

Ligue 2 2022-01-13 kl 09:44

Jack Lahne har fått få minuter senaste månaderna. 
Det finns intresse - men 20-åringen vill kämpa för en plats i Amiens.
- Jag är glad över min situation här, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Amiens-talangen Jack Lahne, 20, inledde säsongen med gott om speltid och två fullträffar, men var i slutet av förra året utanför truppen i den franska andraligan. Anfallaren har inte kommit till spel i de sju senaste ligamatcherna, men fick den 2 januari chansen igen.

Den BP-fostrade anfallaren stod då för ett mål och en assist i segern mot Linas-Montlhéry efter straffläggning i den fjärde rundan i den franska cupen.

Lahne berättar nu att han njöt av att vara tillbaka på planen igen.

- Det var väldigt kul. Det var en väldigt svår match att spela, då det kan svänga mycket åt båda håll i en cupmatch. Man vet inte vad som händer, så det var en extremt rolig match. De hade även mycket supportrar, så det var roligt, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

20-åringen fick inte lägga straff, men trodde på sina lagkamrater i avgörandet.

- Jag var nervös, men jag trodde fullt ut på vår målvakt och de som lade straffar. Jag visste att vi skulle leverera i slutändan, säger han.

Lahne hoppas nu att poängen i cupen ska leda till mer speltid framöver.

- Det var extremt kul. Även om det var en cupmatch tog jag inte förgivet att jag skulle starta eller spela så mycket som jag gjorde (90 minuter). Jag tycker även att jag tog chansen. Jag kämpar lika hårt oavsett om det är en cup- eller ligamatch.

Anfallaren menar att den knappa speltiden senaste tiden hör ihop med konkurrenssituationen i laget. Lahne konkurrerar i dagsläget med förre Djurgården-anfallaren Aliou Badji, inlånade Nantes-anfallaren Abdoul Kader Bamba och Bundesliga-meriterade anfallaren Tolu Arokodare.

ANNONS

- Vi har en bra konkurrenssituation, samtidigt som vi bytte formation när jag var lite skadad. Efter det började vi vinna och då blev det svårt för mig att komma tillbaka till den situationen som jag hade innan, speciellt med anledning av att vi har extremt bra anfallare.

Lahne har i stället kört på hårt under träning för att få mer speltid.

- Det är det man får göra. Man kan inte bara bli ledsen eller besviken över att man inte får spela. Man får fortsätta kämpa. Chansen kommer komma i slutändan om man jobbar för det. Det handlar om att vara förberedd och ta chansen när den väl kommer.

Svensken, som skrev på för Amiens under 2019, har under senaste åren varit på lån hos Örebro SK och BK Häcken för att få mer speltid. 20-åringen känner till att det finns intresse, man har fullt fokus på att ta en plats i det franska andraligalaget.

ANNONS

- Jag har hört om lite intresse, men jag tänker inte så mycket på det. Jag tänker mer på nästa match. Jag fokuserar så mycket som möjligt på det, säger han och fortsätter.

- Jag är glad över min situation här. Det är den bästa situationen jag haft i Amiens på tre år. Jag mår även bra mentalt och mår bra hemma. Jag mår bra både på och utanför planen. Fotbollen är också bra, så jag har inte så mycket tankar på det. Om det händer så händer det. Jag fokuserar mest på nästa match och nästa träning.

Lahne är den här säsongen noterad för tre mål och en assist på tolv matcher i Frankrike. Amiens är placerat på 17:e-plats i den franska andraligan. 

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto